Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

CENERGY Holdings (ΣΩΛΚ+ΕΛΚΑ): Μία...νέα εταιρεία που κάνει πρωτοεισαγωγή στο Βέλγιο, σαν IPO δηλαδή

tags :
CENERGY Holdings (ΣΩΛΚ+ΕΛΚΑ): Μία...νέα εταιρεία που κάνει πρωτοεισαγωγή στο Βέλγιο, σαν IPO δηλαδή

CENERGY Holdings (ΣΩΛΚ+ΕΛΚΑ): Ποιό είναι το σημείο ισορροπίας…


Tο πιο σημαντικό ερώτημα που καλούνται οι επενδυτές να απαντήσουν, είναι σε τι κεφαλαιοποίηση θα βρει ισορροπία η CENERGY στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. Eπειδή είμαστε άνθρωποι της αγοράς, γνωρίζουμε ότι την απάντηση την έχει δώσει ήδη η ίδια και εξηγούμαστε.

Μια μέρα πριν ανακοινωθεί η δημιουργία της CENERGY, τα ΕΛΚΑ είχαν μια κεφαλαιοποίηση της τάξης 18,318 εκατ. ευρώ (0.62 Χ 29.456.360 τμχ). Τα ΣΩΛΚ είχαν μια κεφαλαιοποίηση της τάξης 115,478 εκατ. ευρώ (0.93 Χ 124.170.201). Η αγορά αποτιμούσε 6,3 φορές περισσότερο τα ΣΩΛΚ από την ΕΛΚΑ. Φυσικά υπήρχε λόγος, τον οποίο τον ξέρετε όλοι.

Δηλαδή, το άθροισμα των δύο κεφαλαιοποιήσεων πριν επέμβει αλχημικά η διοίκηση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στη σύσταση της καινούργιας εταιρείας πριμοδοτώντας φουλ τα ΕΛΚΑ, μας έδινε μια κεφαλαιοποίηση της CENERGY των 133,8 εκατ. ευρώ.

Θεωρούμε ότι η αγορά είχε δίκιο και ότι το σημείο ισορροπίας σ’ αυτή τη φάση και όταν ξεκινήσει να παίζει η CENERGY είναι αυτή η κεφαλαιοποίηση. Δηλαδή, επειδή η CENERGY θα έχει 190.135.621 μετοχές, η τιμή ισορροπίας είναι το 0,703693.

Και θεωρούμε ότι σ’ αυτή την κεφαλαιοποίηση η CENERGY είναι υποτιμημένη. Θα παίζει με ένα P/BV 0.56 ενώ ο δρόμος της υψηλής κερδοφορίας είναι στρωμένος μπροστά και για το 2017 και για το 2018 και για το 2019.

Τώρα, στο τεχνικό ζήτημα του arbitrage θα σας πούμε ότι τα ΣΩΛΚ θα συνεχίσουν να παίζουν με premium έναντι των ΕΛΚΑ διότι όσοι ήταν να κάνουν το arbitrage  το έχουν εκτελέσει ήδη… Ιδιώτες και θεσμικοί, και όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι όλοι χαμένοι… ‘Αρα, δεν υπάρχει ανοδική κερδοσκοπία όπως στα  ΕΛΚΑ ενώ δεν υπάρχουν και πολλές μετοχές ελεύθερες.

Και να μη ξεχνάμε, ότι η CENERGY  είναι καινούργια εταιρεία που κάνει πρωτοεισαγωγή στο Βέλγιο, σαν IPO δηλαδή, και όχι όπως η ΒΙΟΧΑΛΚΟ γιατί έπαιζε ήδη η ΒΙΟΧΑΛΚΟ εδώ στην Ελλάδα… Και δημιουργήθηκε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Βελγίου σαν η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης