Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Marfin Shipping Forum 2010, από τη Marfin Egnatia Bank

Marfin Shipping Forum 2010, από τη Marfin Egnatia Bank
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Marfin Egnatia Bank διοργάνωσε την ημερίδα «Marfin Shipping Forum 2010» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις και Τάσεις στις αγορές Ναυτιλίας».
Τους ομιλητές υποδέχθηκε και προλόγισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank κ Ευθύμιος Μπουλούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Παγκόσμια Αγορά, όπως επίσης και στο στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας για τον ευρύτερο Ναυτιλιακό χώρο.
Ομιλητές ήταν οι κκ (1) Mark Jackson, Πρόεδρος του Baltic Exchange (του πιο αναγνωρίσιμου ανεξάρτητου Ναυτιλιακού Οργανισμού) και Εμπορικός Διευθυντής της Ναυτιλιακής Εταιρείας AM Nomikos Group, (2) Γεώργιος Σαρόγλου, Chief Operating Officer της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  “Tsakos Energy Nagivation (TEN) Ltd”., (3) Georgi Slavof, Αναλυτής σε θέματα αγοράς ξηρού φορτίου και φυσικών πόρων της εταιρείας ICAP Hyde και (4) Δημήτριος Σπανοδήμος, Group Head of Strategy & Risk της Marfin Popular Bank.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα επίκαιρα θέματα, όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη ναυτιλιακή αγορά και τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τις τιμές των ναύλων και το θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας στο επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα κύρια στοιχεία ζήτησης που διατηρούν την αγορά σε υγιή επίπεδα, τον αριθμό παραγγελιών για νεότευκτα πλοία, τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά των παραγώγων ναυτιλιακών συμβολαίων, καθώς και σε θέματα μακροοικονομικής φύσεως, που επηρεάζουν η μπορεί να επηρεάσουν στο μέλλον το ναυτιλιακό κλάδο. Η ζωντανή συμμετοχή του κοινού απέδειξε για μια ακόμη φορά το αμείωτο ενδιαφέρον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Ο Όμιλος Marfin, έχει καθιερώσει μια σειρά συνεδρίων διεθνούς βεληνεκούς τόσο σε θέματα ναυτιλίας όσο και σε θέματα εμπορευμάτων και κλιματικής αλλαγής. Το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων και Κεφαλαιαγορών της Τράπεζας έχει στελεχώσει ένα εξειδικευμένο τμήμα για τη διαχείριση των κινδύνων στις αγορές εμπορευμάτων και ιδιαίτερα των πετρελαιοειδών, της ναυτιλίας και των βιομηχανικών ρύπων (CO2), στις οποίες προσφέρει πρωτοπόρες επιχειρηματικές λύσεις.
Στον τομέα των ναυτιλιακών παραγώγων, η Marfin Egnatia Bank είναι η  Πρώτη  Ελληνική Τράπεζα - μέλος και στους δυο κορυφαίους οργανισμούς εκκαθάρισης ναυτιλιακών παραγώγων “London Clearing House” και “NOS” και στον τομέα των βιομηχανικών ρύπων  (CO2) - με λογαριασμό στο Εθνικό Μητρώο Ρύπων.


news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης