Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Η Αγορά δείχνει να έχει δυνάμεις αντίστασης στο αρνητικό διεθνές κλίμα

tags :
Χ.Α: Η Αγορά δείχνει να έχει δυνάμεις αντίστασης στο αρνητικό διεθνές κλίμα
Καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα, εξελίξεις στο μέτωπο των Αποκρατικοποιήσεων.
Χ.Α: Η Αγορά δείχνει να έχει δυνάμεις αντίστασης στο αρνητικό διεθνές κλίμα

Οι οιωνοί της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα παραμένουν θετικοί, καθώς η Αγορά δείχνει να έχει δυνάμεις αντίστασης στο αρνητικό διεθνές κλίμα, οι οποίες αποτελούνται από καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο των Αποκρατικοποιήσεων.

Στις τρεις συνεδριάσεις που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο Φεβρουάριος, υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις εντός και εκτός Αγοράς. Έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι Ελληνικές Τράπεζες να έχουν ολοκληρώσει την αποστολή του πρώτου σετ στοιχείων, για τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια προς την ΕΚΤ.

Σήμερα Δευτέρα (26/2) είναι προγραμματισμένη η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου εκτός από την έγκριση των οικονομικών πεπραγμένων και του μερίσματος της χρήσης, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η έκθεση του Διοικητή στην οποία γίνονται αναφορές στις μακροοικονομικές εκτιμήσεις για το 2018. Την Τετάρτη, τελευταία ημέρα του μήνα. θα λάβει χώρα η τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI χωρίς αλλαγές στην σύνθεση των δεικτών ενισχύοντας τον συναλλακτικό όγκο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο ΓΔ κατέγραψε πτώση 0,23% στο 5ήμερο και ο ΔΤΡ άνοδο 0,49%, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών ενισχύθηκε 8% στα 55,7 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου τόσο ο ΓΔ, όσο και ο ΔΤΡ καταγράφουν άνοδο 5,20%.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ COCA COLA HBC: Η Eurobank Equities έδωσε τιμή-στόχο στα 24,9000 ευρώ ενώ ανέβασε και την σύσταση σε ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ από ΠΩΛΗΣΗ. Η δε IBG τιμή-στόχο τα 29,0000 ευρώ (από 28,8000), με σύσταση “ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ”.

ANΔΡΟΜΕΔΑ: Κέρδη 2,1 εκατ. ευρώ για την χρήση 2017 έναντι 0,70 εκατ. το 2016. Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν σε 3,18 εκατ. ευρώ από 1,20 εκατ. το 2016. (προέρχονται κυρίως από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. και κέρδη από αγοραπωλησίες).

Την 31η Δεκεμβρίου 2017 η εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας (NAV) στα 26,8700 ευρώ ανά μετοχή, άνοδος 25%. Το χαρτοφυλάκιό της ήταν επενδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, με το 94,77% σε μετοχές και το 5,23% σε ομόλογα. Οι πέντε μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της Εταιρείας, κατά τη λήξη της χρήσης, ήταν στις εταιρείες, QUEST, ΠΛΑΘ, ΟΤΕ , ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ.

MERIT- ΣΧΟΛIA: Τα αποτελέσματα των ΟΤΕ και ΕΛΠΕ ήταν λίγο πολύ εντός των εκτιμήσεων. Για τα ΕΛΠΕ προβλημάτισε ελαφρώς η εικόνα δ’ τριμήνου, καθώς λόγω της υποχώρησης των περιθωρίων διύλισης, η κερδοφορία εμφανίστηκε μειωμένη και χαρακτηριστική της επιρροής της συρρίκνωσης των περιθωρίων στην τελική γραμμή και στις ταμειακές ροές, αν συνεχιστεί η τάση αυτή. Δεν μπορούν να αποκλειστούν πιέσεις στον τίτλο αφού βρίσκεται σε ζώνη δίκαιης αποτίμησης σύμφωνα με την μέση τιμή των αναλυτών (8,48 ευρώ/μτ Bloomberg). 

ΛΑΜΔΑ@7,3900 ευρώ: Η μετοχή της ήταν η μοναδική από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE25 που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ συμπλήρωσε και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Τα 7,5000 ευρώ είναι η επόμενη τεχνική αντίσταση και το ημερήσιο “stop long” στα 6,5300 ευρώ, με ενδιάμεση στήριξη στα 6,9800 ευρώ (HΛ.ZAX.)

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ: Στο Δημόσιο επιστρέφει ως γνωστόν με μεγάλη καθυστέρηση ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Με κοινή υπουργική απόφαση ανακαλείται η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ 17 εκατ. μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97%) και 3,63 εκατ. μετοχών της ΕΥΑΘ. Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν προς πώληση μετοχές που αντιστοιχούν στο 24% της ΕΥΑΘ και στο 11% της ΕΥΔΑΠ (Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ κατέχουν το 61,03% της ΕΥΔΑΠ).
  • Η «επιστροφή» του πλειοψηφικού πακέτου στο Δημόσιο έρχεται σε εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ. Οπως είχε ορίσει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, η μεταβίβαση του τελευταίου πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ επρόκειτο να αποξενώσει το Δημόσιο από την Εταιρεία, αναιρώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα της, παραβιάζοντας τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για προστασία της υγείας των πολιτών.
FOSUN (14%@FF GROUP κι άλλα τινά): Στην εξαγορά του Lanvin, του παλαιότερου οίκου μόδας στον κόσμο, προχώρησε η Fosun, o μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Κίνα, ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο. Η Fosun θα τοποθετήσει άμεσα περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του brand name της Lanvin, που ιδρύθηκε το 1885 και είναι ταυτισμένη με τη γαλλική αλλά και την παγκόσμια μόδα. Στην Ελλάδα, οι Κινέζοι που φέρεται να ενδιαφέρονται εκ νέου για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν μερίδιο 14% στα Folli-Follie, είναι ιδιοκτήτες των Club Med, ενώ συμμετέχουν στην κοινοπραξία της Lamda για το Ελληνικό.

http://www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης