Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ιδιώτες τα ΚΨΜ των στρατιωτικών μονάδων

Σε ιδιώτες τα ΚΨΜ των στρατιωτικών μονάδων
Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας




Την άποψη ότι η ανάθεση των ΚΨΜ, των κυλικείων των στρατιωτικών μονάδων, σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας εκφράζει σε έγγραφο του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθ.Δαβάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για το εν λόγω θέμα , ο κ.Δαβάκης εξηγεί για ποιους λόγους αποφασίστηκε η ανάθεση της εκμίσθωσης εκμετάλλευσης κυλικείων σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως εκείνων όπου υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού- πολιτικού προσωπικού, οπλιτών και επισκεπτών.
Οι βουλευτές του ΚΚΕΓιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη είχαν καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς από τις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα λειτουργούν ιδιωτικά κυλικεία με συνέπεια τη μεγάλη αύξηση των τιμών.
Στην ερώτηση αναφέρεται ειδικότερα ότι η τιμή του καφέ αυξήθηκε από 0,40 ευρώ σε 1,40 ευρώ, η τιμή του κρουασάν από 0,40 σε 1,20 ευρώ, η τιμή του νερού των 500 ml από 0,20 σε 0,35 ευρώ.
Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι, πλέον, οι στρατιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά για τις καθημερινές τους ανάγκες, φορτώνοντας νέα βάρη στις οικογένειες τους, ενώ η οικονομική τους ενίσχυση από την κυβέρνηση εξαντλείται στα 8,62 ευρώ το μήνα.
Αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν απευθύνει αντίστοιχη ερώτηση στο υπουργείο επισημαίνοντας ότι έχουν τετραπλασιαστεί οι τιμές στα προϊόντα που διακινούσαν τα ΚΨΜ χωρίς να έχει αποδειχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών ή των προϊόντων.
Στην απάντηση του ο κ.Δαβάκης εξηγεί ότι η επιλογή της εκμίσθωσης της εκμετάλλευσης των κυλικείων σε ιδιώτες προέκυψε από την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού- πολιτικού προσωπικού, οπλιτών και επισκεπτών και από τη δυσχέρεια κάλυψης της απαίτησης από οπλίτες, ο αριθμός των οποίων βαίνει συνεχώς μειούμενος.
Για τις τιμές διάθεσης ειδών στα μισθωμένα κυλικεία των Μονάδων αλλά και τα μισθώματα που καταβάλλουν οι ιδιώτες υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υφυπουργός αναφέρει ότι έχουν επιτευχθεί κατόπιν Δημοσίων Μειοδοτικών Διαγωνισμών και Ειδικών Όρων Συμφωνιών που διασφαλίζουν το συμφέρον του εξυπηρετούμενου προσωπικού και της Υπηρεσίας.
Στους διαγωνισμούς αυτούς δε, υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανώτατου ποσού πώλησης στα βασικά είδη, με σκοπό τη διασφάλιση της μη μετακύλισης του κόστους λειτουργίας των εν λόγω κυλικείων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης