Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times - Σε κίνδυνο το πλεόνασμα της Ελλάδας από τις αποφάσεις του ΣτΕ - Σταϊκούρας - Μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα ειδικά μισθολόγια

Financial Times - Σε κίνδυνο το πλεόνασμα της Ελλάδας από τις αποφάσεις του ΣτΕ - Σταϊκούρας - Μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα ειδικά μισθολόγια
Πρόκειται για έναν ακόμη πονοκέφαλο, προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Για τον κίνδυνο να εξανεμιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, στην περίπτωση που οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ειδικά μισθολόγια επεκταθούν πέρα από τις ένοπλες δυνάμεις, προειδοποιούν οι Financial Times, φιλοξενώντας ταυτόχρονα και δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.
"Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτελούν έναν ακόμη πονοκέφαλο, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013", διεμήνυσε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στους Financial Times.
Όπως πρόσθεσε "Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναζητήσουμε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα".
Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έσπευσε να επισημάνει πως "την ίδια στιγμή, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει περιθώριο να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι".
Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας "Αν υπάρξει ομαδοποίηση των ειδικών μισθολογίων, τότε το κόστος επί του προϋπολογισμού δεν αποκλείεται να ανέλθει πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ήτοι στο 0,5% του ΑΕΠ".
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε "δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, αν οι αποφάσεις του ΣτΕ θα έχουν εφαρμογή μόνο στις ένοπλες δυνάμεις ή θα συμπεριλάβουν και άλλους υπαλλήλους που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης