Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Οι Σοσιαλιστές καλούν ΣΥΡΙΖΑ και Podemos σε διάλογο - Στόχος μια ισχυρή Αριστερά στην Ευρώπη

Βέλγιο: Οι Σοσιαλιστές καλούν ΣΥΡΙΖΑ και Podemos σε διάλογο - Στόχος μια ισχυρή Αριστερά στην Ευρώπη
Ο Τσίπρας προσέφυγε τρεις φορές στις κάλπες μέσα σε λίγους μήνες, το βρίσκω διδακτικό
Ένα νέο αριστερό, ριζοσπαστικό πόλο στην Ευρώπη ως αντίβαρο στην «καπιταλιστική επιθετικότητα» καλεί το ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos ο πρόεδρος του φλαμανδικού (ολλανδόφωνου) Σοσιαλιστικού Κόμματος, Johnny Crombez.
Ο νεαρός Βέλγος πολιτικός ζητά να ξεκινήσει ένας διάλογος στην Ευρώπη, στον οποίο καλεί να μετέχουν και οι Βέλγοι Σοσιαλιστές, με στόχο την ισχυροποίηση της αριστεράς και του Κέντρου.
Στο ίδιο κλίμα κυμάνθηκε και η συνέντευξή του ηγέτη του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Paul Magnette στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο οποίο μιλά ανοικτά για την ανάγκη ενός νέου δημόσιου διαλόγου για τη μετεξέλιξη της αριστεράς στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα L’ Echo, ο σοσιαλιστής τέως πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio Di Rupo ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Charles Michel , η οποία συμπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία, λέγοντας ότι το Βέλγιο δεν είναι πλέον ελκυστικό στους επενδυτές.
Ζητά μάλιστα από τον πρωθυπουργό Charles Michel να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε νέες εκλογές όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Τσίπρας προσέφυγε τρεις φορές στις κάλπες μέσα σε λίγους μήνες κάτι που τώρα έχει οδηγήσει σε σταθερότητα».
«Το βρίσκω διδακτικό», επισημαίνει ο τέως Πρωθυπουργός του Βελγίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης