Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Παραμένει κορυφαίο το ποιους εξυπηρετούσε η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις offshore

Σταϊκούρας (ΝΔ): Παραμένει κορυφαίο το ποιους εξυπηρετούσε η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις offshore
Γιατί η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία αφού θεωρεί πως η διάταξη ήταν καλή διερωτήθηκε ο κ.Σταϊκούρας
Την θέση ότι παραμένει κορυφαίο το ερώτημα ποιους εξυπηρετούσε η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις offshore εταιρείες διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία εφόσον θεωρούσε ότι η διάταξη ήταν καλή.
«Η κατάργηση της επίμαχης διάταξης αποτελεί αναδίπλωση της κυβέρνησης» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ότι το «ογκώδες» πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή συμπεριελάμβανε μια «πανσπερμία» διατάξεων, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ίδρυση offshore εταιρειών από πολιτικά πρόσωπα.
«Ο χρόνος για να μελετηθεί το νομοσχέδιο ήταν ελάχιστος και ως εκ τούτου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν αντιλήφθηκαν ότι είχε συμπεριληφθεί και η επίμαχη διάταξη, ενώ δεν υπήρχε αναφορά και από τις αρμόδιες Αρχές, την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Και βεβαίως παραμένει το κορυφαίο, ποιους εξυπηρετεί και γιατί ενσωματώθηκε σε ένα τέτοιο σχέδιο νόμου το οποίο είχε προαπαιτούμενα για να πάρουμε τη δόση από τους δανειστές» υπογράμμισε ο κ.Σταϊκούρας.
Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαπραγμάτευση και θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο,  υπενθύμισε, ότι από το ποσό αυτό μόνο το 1,5 δισ. θα πάει στην πραγματική οικονομία και επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι με βάση τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού το ποσό της δόσης θα έπρεπε να είναι 15,1 και όχι 7,5 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης