Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την άμεση συνταγματική αποκατάσταση της λειτουργίας του ΕΣΡ ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Την άμεση συνταγματική αποκατάσταση της λειτουργίας του ΕΣΡ ζητάει η ΕΣΗΕΑ
Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης ζητούν μεταξύ άλλων να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη
Η άμεση συνταγματική αποκατάσταση της λειτουργίας του ΕΣΡ, της διαδικασίας αδειοδότησης και η διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας με ΣΣΕ, αποτελούν τις προϋποθέσεις για ενημέρωση με δημοκρατικές εγγυήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.
Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ «βρίσκονται στο κέντρο μιας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης», προσθέτοντας, ότι «η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτήν με σημαία την πάταξη της διαπλοκής και οι εργοδότες της απαντούν με απειλές για ομαδικές απολύσεις και με όμηρους τους εργαζομένους. Ακόμα και οι νέοι υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες δεν δίνουν καμία εγγύηση».
Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή «έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του φάσματος της πολυφωνίας και εναντίον κάθε μορφής καρτέλ στην ενημέρωση» και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, διαφωνόντας με κάθε μορφή συγκέντρωσης, είτε αυτή οφείλεται στην πολιτική εξουσία, είτε προκαλείται από επιχειρηματικά παιχνίδια.
Στο μεταξύ, τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ ανακοίνωσαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 αύριο Τετάρτη 19/10, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων.
Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης ζητούν:
- Να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη.
- Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
- Να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
- Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Στη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, ΑΡΤ TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης