Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας(ΝΔ): Παραμένουν τα capital controls δυο χρόνια μετά την επιβολή τους

Σταϊκούρας(ΝΔ): Παραμένουν τα capital controls δυο χρόνια μετά την επιβολή τους
«Η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»
«Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος πραγματοποίησε δήλωση με αφορμή την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (3/8).
Αναλυτικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δύο χρόνια μετά την επιβολή των capital controls, αυτά εξακολουθούν να υφίστανται, γεγονός που υποδεικνύει σύμφωνα με τον ίδιο ότι «οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου».
Παράλληλα, τονίζει ότι η πραγματική οικονομία της χώρας «στενάζει από την υπερφορολόγηση των πολιτών», η φοροδοτική ικανότητα των οποίων «έχει εξαντληθεί».
Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Σταϊκούρα:
«Δύο χρόνια από την επιβολή τους, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξακολουθούν - και θα εξακολουθούν - να υφίστανται.
Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου.
Με αποτέλεσμα οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επί της ουσίας δεν μεταβάλλονται, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη και μεγαλύτερη εσωτερική στάση πληρωμών, να δυσκολεύουν τις συναλλαγές και να στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
Οικονομία, που στενάζει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, έχει εξαντληθεί.
Η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης