Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διαψεύδει η Ρωσία τις δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ ότι αναπτύσσει στρατιώτες στη Βαλτική

Reuters: Διαψεύδει η Ρωσία τις δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ ότι αναπτύσσει στρατιώτες στη Βαλτική
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι στρατιώτες τους που θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με τη Λευκορωσία είναι 13 χιλιάδες
Η Ρωσία επέκρινε τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Ursula Von der Leyen για τους ισχυρισμούς της ότι η Μόσχα σχεδίαζε να στείλει πάνω από 100 χιλιάδες στρατιώτες σε ασκήσεις στο ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Tην Πέμπτη 7/9 η Γερμανίδα υπουργός είχε πει ότι τα παιχνίδια πολέμου με τις κωδικές ονομασίες Zapad ή, West ήταν μία ξεκάθαρη επίδειξη ισχύος των Ρώσων.
"Όποιος το αμφισβητεί αυτό, δεν έχει παρά να κοιτάξει τους μεγάλους αριθμούς των δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση Zapad, είναι πάνω από 100 χιλιάδες" είχε πει η Von der Leyen στη συνάντηση στο Ταλίν της Εσθονίας.
Η Ρωσία υποστήριξε από την πλευρά της ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της με τη Λευκορωσία είναι καθαρά αμυντικής φύσεως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ασκήσεις ως εκπαίδευση για πιθανή εισβολή σε Πολωνία, Λιθουανία ή, Ουκρανία.
"Οι ισχυρισμοί της Ursula Von der Leyden για 100 χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες και για κρυφούς κινδύνους για την Ευρώπη είναι αυθαίρετοι" ανέφερε ανακοίνωση του ρώσικου στρατού.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι 13 χιλιάδες μαζί με εκείνους της Λευκορωσίας, ενώ 700 κομμάτια στρατιωτικού υλικού θα χρησιμοποιηθούν στις ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα, στο Καλίνιγκραντ από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης