Φάμελλος: To φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας στην περίοδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Φάμελλος: To φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας στην περίοδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, εγκαινιάζοντας την έναρξη τροφοδότησης του Τυρνάβου με φυσικό αέριο
«To φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας στην περίοδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, εγκαινιάζοντας την έναρξη τροφοδότησης της πόλης του Τυρνάβου με την τεχνολογία αποσυμπιεσμένου φυσικού αερίου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.
Όπως σημείωσε, το φυσικό αέριο συμβάλλει ιδιαίτερα και στην μάχη του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, μιας και είναι το πιο περιβαλλοντικό από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ οι προδιαγραφές οι οποίες έχουν γίνει εξασφαλίζουν τους πολίτες ότι αυτή η μετάβαση στο φυσικό αέριο μπορεί να γίνει με ασφάλεια με περιβαλλοντική απόδοση, αλλά και με μεγάλη οικονομία.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ένας κύκλος προδιαγραφών ασφάλειας και περιβαλλοντικής αδειοδότησης, προσθέτοντας πως «εξασφαλίζονται ότι θα έχουν ένα φθηνό, αλλά και ωφέλιμο καύσιμο, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες της περιοχής».
Για μια ιστορική στιγμή για την πόλη του Τυρνάβου, καθώς «αλλάζει ενεργειακή ατζέντα της πόλης» έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Π. Σαρχώσης, ο οποίος υπογράμμισε το ενδιαφέρον από του πολίτες του Τυρνάβου και σημείωσε ότι με τη χρήση του φυσικού αερίου θα υπάρχουν περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε,  Λ. Μπακούρας, ανέφερε ότι φυσικό αέριο θα πάρουν όλες οι κωμοπόλεις της Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα και πως «στόχος είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το 50% του πληθυσμού του Τυρνάβου να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), Δ. Τζώρτζης,  δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS