Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας (ΝΔ): Είμαστε αντιμέτωποι με την υποκρισία, την αμετροέπεια και τον αμοραλισμό

tags :
Τσιάρας (ΝΔ): Είμαστε αντιμέτωποι με την υποκρισία, την αμετροέπεια και τον αμοραλισμό
Τσιάρας (ΝΔ): Είμαστε αντιμέτωποι με την υποκρισία, την αμετροέπεια και τον αμοραλισμό
«Είμαστε αντιμέτωποι με την υποκρισία, την αμετροέπεια και τον αμοραλισμό», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ήλθε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ.
«Φτάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών, προκειμένου να δώσουμε αυτό το επίδομα στους Έλληνες πολίτες, να κλείσουμε για άλλη μια φορά το μάτι και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες να μας ψηφίσουν. Είναι δυνατόν να ερχόμαστε 10 ημέρες για να νομοθετούμε ένα επίδομα; Πού βρίσκεται, αλήθεια, η ηθική αυτής της δήθεν αριστερής κυβέρνησης; Εδώ είναι ο αμοραλισμός», εξήγησε ο κ.Τσιάρας.
Παρατήρησε, δε, ότι «δε θα είχαμε αυτή τη συζήτηση, αν η συγκυρία δεν ήταν τέτοια και δε δημιουργούσε πολλές και μεγάλες εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και στο ότι το καλοκαίρι βρέθηκε σε ένα σκάφος και αυτό πήρε μια δημοσιότητα δείχνοντας ότι λειτουργεί απολύτως αντίθετα με αυτά τα οποία εξαγγέλλει και υποστηρίζει».
«Η εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού από την περιοδεία, προκειμένου να βρεθεί την προηγούμενη Τρίτη -μια βδομάδα σχεδόν νωρίτερα- στο Ζάππειο για να εξαγγείλει τα συγκεκριμένα μέτρα, προφανώς δεν ήταν στον σχεδιασμό και την ατζέντα αυτού του κοντινού χρόνου, προκειμένου να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Προφανώς όλα αυτά τα κρατούσε ενόψει εθνικών εκλογών. Επειδή, όμως, υπήρξε ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο όπως όλοι είχαμε δει είχε αρχίσει να δημιουργεί μία πολύ μεγάλη ένταση συζήτησης, δείχνοντας και την ανακολουθία και την ασυνέπεια, ενδεχομένως την παραποίηση της πραγματικότητας που ο ίδιος ζει σε σχέση, με αυτά τα οποία ο ίδιος εξαγγέλλει ή επαγγέλλεται κάθε φορά, έπρεπε να δημιουργηθεί μια άλλη ατζέντα, υποτίθεται θετικών μέτρων, θα οποία θα μπορούσαν να ετεροπροσδιορίσουν τη συζήτηση και να οδηγήσουν γενικότερα τον δημόσιο διάλογο και συζήτηση κάπου αλλού», επισήμανε ο κ.Τσιάρας.
Σε ό,τι αφορά τη νομοθέτηση της δυνατότητας ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σημείωσε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να απολογηθεί, γιατί η προηγούμενη δική της ρύθμιση με τις 100 δόσεις, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά είχε ένα πολύ μικρό αποτέλεσμα», καθώς και για το ότι «αυτά τα τέσσερα δικά της χρόνια τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο έχουν υπερδιπλασιαστεί», ενώ «φέρνει τις 120 δόσεις για τα φυσικά πρόσωπα και δεν υπάρχει μια αντίστοιχη ή κοντινή ρύθμιση για τις εταιρείες».
Σχετικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι η κυβέρνηση «κοροϊδεύει με αυτόν τον όρο τους Έλληνες πολίτες», καθώς «αν μιλούσαμε για 13η σύνταξη, αφενός μεν θα μιλούσαμε για ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό από τα 800 εκατ. ευρώ, θα μιλούσαμε για 2,2 έως 2,4 δισ., αφετέρου θα έπρεπε όλη αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία να έχει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
«Είναι η μεγάλη διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στα επιδόματα, στο πώς θα κλείνει το μάτι στους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να υφαρπάξει για άλλη μια φορά με έναν ψεύτικο τρόπο την ψήφο τους κι ενώ εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην Ελλάδα της δημιουργίας, στην Ελλάδα της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε κ. Τσιάρας, παρατηρώντας και ότι στο νομοσχέδιο «δεν γίνεται δεκτή η τροπολογία της ΝΔ για την άμεση κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου».
Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το ενδεχόμενο συμπράξεων με ιδιώτες στη διοίκηση δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Τσιάρας επισήμανε: «Υπάρχει δυστυχώς μία προσπάθεια επίδοσης στη διαστρέβλωση όσων λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησε από τη συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη Κυριακή, όπου με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο μίλησε για το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τη δυνατότητα να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα και μιλούσε φυσικά για τις επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους, το πενθήμερο των οποίων είναι θεσπισμένο νομοθετικά στο ελληνικό Σύνταγμα και βεβαίως βρήκε την αφορμή ο πρωθυπουργός και όλο αυτοί που αναπαράγουν έναν λάθος πολιτικό λόγο και προσπαθούν να πιαστούν από λέξεις προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δημιουργώντας μια τεράστια συζήτηση.
Είναι κρίμα κι είναι η κατάντια της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας, για την οποία ευθύνεται προφανώς πρωτίστως η κυβέρνηση, όλη αυτή η συζήτηση, αντί να στέκεται στην αντιπαράθεση των πραγματικών επιχειρημάτων, να προσπαθεί να ετεροπροσδιοριστεί μέσα από κομμάτια λόγων ή μέσα από λέξεις και όχι από νοήματα, τα οποία κάθε φορά μπορεί να θέλει να προβάλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ έχει μία πολύ καθαρή άποψη: Υποστηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, τον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Όλα αυτά για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες θέσεις και αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης