Πεντάγωνο προς Λευκό Οίκο - Ο Αμερικανικός στρατός δεν είναι πολιτικοποιημένος

Πεντάγωνο προς Λευκό Οίκο -  Ο Αμερικανικός στρατός δεν είναι πολιτικοποιημένος
Η ανακοίνωση αφορά την οδηγία που έδωσε το Γραφείο Στρατιωτικών Θεμάτων του Λευκού Οίκου στον 7ο Ναυτικό Στόλο των ΗΠΑ ώστε να μην είναο ορατό το όνομα του πλοίου John S. McCain,
Ξεκάθαρο μήνυμα προ το Λευκό Οίκο και την κυβέρνηση Trump έστειλε το Αμερικανικό Πεντάγωνο το οποίο αναφέρει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα πολιτικοποιηθούν.
Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, μετά το ζήτημα που προκλήθηκε από τις οδηγίες αξιωματούχων της κυβέρνησης Trump προς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ώστε το πολεμικό πλοίο USS John S. McCain να μην είναι θεατό, στην διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του προέδρου Donald Trump στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το Γραφείο Στρατιωτικών Θεμάτων του Λευκού Οίκου φέρεται να έδωσε οδηγίες στον 7ο Ναυτικό Στόλο των ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρχει περιορισμένη θέαση του πολεμικού πλοίου USS John S. McCain, που έχει το όνομα του θανόντα βετεράνου γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων John McCain, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου Trump στην Ιαπωνία, την περασμένη εβδομάδα.
Το πλοίο φέρει το όνομα προς τιμήν του πατέρα και του παππού του θανόντα γερουσιαστή.
Παρά το γεγονός ότι η αναφερόμενη οδηγία δεν υλοποιήθηκε, όταν Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του ναυτικού έμαθαν για την προέλευσή της, το περιστατικό αυτό ανέδειξε ερωτηματικά σχετικά με την προσπάθεια πολιτικοποίησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες δεν εμπλέκονται παραδοσιακά στις πολιτικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS