Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξαν πολλές «μικρές» τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξαν πολλές «μικρές» τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Μια χαρά πήγε και η σημερινή συνεδρίαση. Περιορισμένες απώλειες και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε καλές τιμές. Δεν αφήνουν οι αγοραστές να ξεφύγουν τα πράγματα. Έχουν ακόμα δυνάμεις όπως φαίνεται.

Η εικόνα των ανοδικών/πτωτικών δείχνει πως υπάρχει μεταφορά του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μετοχές εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης. Πολλά μικρά χαρτιά δίνουν καλές αποδόσεις και σε σύντομο χρόνο. Η αδυναμία της στήλης είναι αυτές οι μετοχές.

Γι΄ αυτό και αύριο (13/6) θα δημοσιεύσουμε σχετικό θέμα για τα penny stocks, αυτές που όμως αξίζουν και έχουν μικρότερο ρίσκο. Θα πρέπει βέβαια όλοι να γνωρίζουν πως στις μετοχές με μικρή κεφαλαιοποίηση ή μάλλον πολύ μικρή το ρίσκο είναι υψηλότερο. Εμείς με βάση τα θεμελιώδη θα προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Στέκεται καλά πάνω από τις 840 μονάδες ο γενικός δείκτης και αν δεν υπήρχε η γνωστή ανησυχία στις διεθνείς αγορές θα πηγαίναμε καλύτερα. Είδατε με τι επιτόκιο δανείστηκε το δημόσιο έντοκα γραμμάτια; Απίστευτο. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μειώσει σημαντικά το κόστος δανεισμού και από εκεί θα εξοικονομηθούν χρήματα.

EUROBANK: Με τη βοήθεια της δημοπρασίας έκλεισε σε υψηλό ημέρας και στα 0,8590 ευρώ που αντιστοιχεί σε άνοδο 2,02%.

VIOHALCO: Ξεχώρισε σήμερα με καλή άνοδο και υψηλά πολλών ετών. Απεγκλωβίζει και αυτή όσους μπορεί. Για να δούμε πότε θα το κάνουν οι τράπεζες. Η πληροφορία για ενδεχόμενη πώληση της Χαλυβουργικής για να μην γράψουν στο χιόνι οι τράπεζες τα δάνεια έδωσε ώθηση.

ΑΔΜΗΕ: Πέρασε αρκετές φορές από το ένα πρόσημο στο άλλο και τελικά έκλεισε με απώλειες 1,48% και στα 2 ευρώ.

LAMDA: Με έδωσε τιμή πολύ κοντά σε αυτή που θέλαμε. Έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 8,28 ευρώ και τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες στα 7,98 ευρώ. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Αν δώσει μία καλή διόρθωση, εδώ είμαστε και πάλι.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τρομερός παίκτης στη μετοχή ο Amber Capital. Πούλησε ένα μέρος από τη θέση του σε καλή τιμή. Σημειώνεται πως η Eurobank έχει δώσει τιμή στόχο για τη μετοχή τα 2 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Η αποτίμηση που έβγαλε ο εκτιμητής για το ΙΑΣΩ και με βάση τα τιμήματα που έχουν δοθεί για άλλες εταιρείες στην Ελλάδα του ίδιου κλάδου δείχνουν ότι το Ιατρικό είναι κάπως ακριβότερο.

Δίνει δηλαδή μία αποτίμηση δίκαιη με EV/EBITDA κοντά στις 8,5 φορές και του Ιατρικού ξεπερνά τις 10 φορές με βάση τα αποτελέσματα του 2018.

ΨΑΡΙΑ (απάντηση): Για εμάς το ερώτημα δεν είναι ποιοι αγοράζουν τις μονάδες αλλά πόσο θα πουληθούν. Τι χρήματα δηλαδή θα αντλήσουν οι προς πώληση εισηγμένες για να βελτιώσουν λίγο την ρευστότητά τους. Ωστόσο, με την πίεση που δέχεται ο κλάδος από την Τουρκία, η εικόνα των αποτελεσμάτων αναμένεται να παραμείνει δύσκολη.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Εντυπωσιακότατη κίνηση. Στο +17,55% και στα 0,55 ευρώ με όγκο 256 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 17,7 εκατ. ευρώ.

Q&R: Έχουν γίνει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια που αντιστοιχούν σε σημαντικό ποσοστό επί του μετοχικού κεφαλαίου και δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση. Ποιοι πήραν τόσα κομμάτια. Νέα άνοδος κατά 7,77% και τιμή 0,2220 ευρώ. Αποτίμηση 6 εκατ. ευρώ.

FIERATEX: Ορεξάτη και αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Από τα penny stocks που πιστεύουμε πως μία αλλαγή στον μακροοικονομικό κύκλο εύκολα μπορεί να την απογειώσει στο ταμπλό και να δούμε και βελτίωση στα μεγέθη της.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Το πουλέν της στήλης…

ΚΑΜΠΑΣ: Καλή κίνηση και με αποτίμηση 60,5 εκατ. ευρώ πλέον που ακόμα είναι χαμηλή. Στα 1,0550 ευρώ με άνοδο 4,98% και όγκο 104 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Καλός ο όγκος καλή η άνοδος, χαμηλή ακόμα η αποτίμηση. Μην τα ξαναλέμε.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παίρνει αυτό που της αξίζει σιγά σιγά στο ταμπλό του ΧΑ. Από τον όμιλο είναι αυτή που προτιμάμε.

CENTRIC: Πάλι έβγαλαν κομμάτια και από τα 0,24 ευρώ την έκλεισαν στα 0,23 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Όταν αρχίζουν αυτά, εμείς απομακρυνόμαστε. Στα 3,15 ευρώ υψηλό ημέρας και στα 2,7450 ευρώ το κλείσιμο που ήταν και χαμηλό ημέρας. Μεγάλη μεταβλητότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης