Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Xi Jinping – Kim Jong Un για ενίσχυση των διμερών σχέσεων – Θα βοηθήσει και στην ειρήνη στην περιοχή

Συμφωνία Xi Jinping – Kim Jong Un για ενίσχυση των διμερών σχέσεων – Θα βοηθήσει και στην ειρήνη στην περιοχή
Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 21/6 η διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Κίνας στη Βόρεια Κορέα
Σε συμφωνία για την ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων σε μια περίοδο σοβαρών και περίπλοκων διεθνών εξελίξεων κατέληξαν ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping και ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα συνδράμει και στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, την πρώτη Κινέζου προέδρου τα τελευταία 14 χρόνια.
Η Κίνα είναι η μόνη ισχυρή σύμμαχος της Β. Κορέας και η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια στιγμή που ο Kim βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ για τα πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας αλλά και της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση που διεξήγαγε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Kim έκρινε ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κινεζικές πρωτοβουλίες στήριξης της βορειοκορεάτικης οικονομίας, η οποία ασθμαίνει, είναι «κρίσιμη» και θα δείξει στον κόσμο ότι η φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών παραμένει σθεναρή και αμετάβλητη, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Από την πλευρά του ο Xi Jinping υποστήριξε ότι Πεκίνο και Πιονγκγιάνγκ συμφωνούν ότι το να εξευρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της πυρηνικής χερσονήσου και της αποπυρηνικοποίησής της είναι «αναπόφευκτο».
«Χρειάζεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις» είπε ο Xi Jinping όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν συνεχή και στενή επικοινωνία και να βαθύνουν τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με το KCNA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης