Ικανοποίηση Juncker για την υποψηφιότητα της Ursula Von der Leyen - Στις 16/7 η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Ικανοποίηση Juncker για την υποψηφιότητα της Ursula Von der Leyen - Στις 16/7 η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο
Δεν είναι εγγυημένη η εκλογή της Γερμανίδας στην προεδρία της Κομισιόν
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker με την υποψήφια για τη διαδοχή του Ursula Von der Leyen, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
«Είμαι κατευχαριστημένος που υποδέχομαι με ανοικτές αγκάλες μια αληθινή Ευρωπαία.
Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όταν είναι να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», ανακοίνωσε ο ΞJean Claude Juncker μέσω του λογαριασμού του στο Twitter λίγο μετά την έναρξη της συνάντησης.
Θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Οκτωβρίου.
«Η συνάντηση ήταν φιλική.
Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η συνομιλία διεξήχθη «τετ-α-τετ» και πως δεν μπορεί να πει αν ο Juncker έδωσε συμβουλές στην Von Der Leyen για να κερδίσει την ψήφο του Ευρωκοινοβουλίου στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου.
Θα πρέπει να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 376 ψήφους.
Κατά την εκλογή του, τον Ιούλιο 2014, ο Juncker είχε λάβει 422 ψήφους, όμως δεν είχε κερδίσει όλες τις ψήφους του μεγάλου συνασπισμού που είχε διαμορφωθεί από τον σχηματισμό του, το δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), και τους σοσιαλιστές.
Για να εκλεγεί, η Von Der Leyen θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους των τριών μεγάλων σχηματισμών, του ΕΛΚ (182 βουλευτές), των σοσιαλιστών (154 βουλευτές) και των φιλελεύθερων και κεντρώων της ομάδας Renew Europe (108 βουλευτές).
Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι μέχρι στιγμής εγγυημένο.
Η Γερμανίδα υποψήφια, η οποία βρίσκεται από χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου, πρόκειται να συναντήσει αργότερα σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
Χθες δήλωσε πως σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει το «όραμά» της για την Ευρώπη στα 5 επόμενα χρόνια, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η θητεία της.

bankingnews.gr

BREAKING NEWS