Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο 12/9 τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Αύριο 12/9 τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Προς ιστορική κερδοφορία οδεύει ο όμιλος το 2019 σύμφωνα με τους αναλυτές οι οποίοι περιμένουν 200 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. 
Αύριο 12/9 πριν το άνοιγμα της αγοράς θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου η Μυτιληναίος.
Σύμφωνα με την IBG οι πωλήσεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά 30% και να διαμορφωθούν στα 930 εκατ. ευρώ, τα EBITDA να ανέλθουν στα 178 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 23% και τα καθαρά κέρδη 86 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,5%.
Χωρίς την επίδραση του λογιστικού προτύπου 16 τα EBITDA αναμένεται να είναι στα 175 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 20%.
Η IBG σημειώνει πως περιμένει βελτιωμένη πορεία λόγω του κλάδου της ενέργειας αλλά και των δομικών αλλαγών στην αγορά ενέργειας, η οποία έχει επηρεαστεί από τις τιμές των ρύπων.
Ωστόσο σημειώνει και την υποχώρηση των τιμών του αλουμινίου και περιμένει από τη διοίκηση την εκτίμηση για το 2019 η οποία είχε κάνει λόγο για EBITDA τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.
H Eurobank αναμένει ισχυρά αποτελέσματα λόγω ενέργειας και αερίου.
Συγκεκριμένα περιμένει αύξηση πωλήσεων 25% στο εξάμηνο και στα 899 εκατ. ευρώ, EBITDA 165,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 14% και καθαρά κέρδη 74,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11%.
Η Euroxx αναμένει EBITDA 177 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19%% και καθαρά κέρδη 86,5 εκατ. ευρώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα σε προσαρμοσμένη βάση.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως περιμένει ισχυρό εξάμηνο και πιστεύει πως οι προοπτικές για το υπόλοιπο έτος είναι καλές με θετικά θεμελιώδη τα οποία στρώνουν το έδαφος για νέα ιστορικά υψηλά αποτελέσματα.
Οι εκτιμήσεις της Euroxx για το σύνολο της χρήσης κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.
Η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές την ίδια μέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης