Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλή κίνηση από τράπεζες, πιέστηκε σημαντικά η Coca Cola

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλή κίνηση από τράπεζες, πιέστηκε σημαντικά η Coca Cola
ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε στις… καθυστερήσεις και έκλεισε θετική. Παρά τα καλά νέα από ESM και S&P η αγορά δεν αντέδρασε όπως περίμεναν αρκετοί. Να πούμε βέβαια πως όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα η αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα ήταν προεξοφλημένη. Οι τράπεζες βέβαια καλά τα πήγαν αλλά υστέρησε η Coca Cola. Αυτή ουσιαστικά κι η Μυτιληναίος ευθύνονται για τη μικρή απόδοση του γενικού δείκτη.

Με τη Eurobank σε νέα υψηλά 16 μηνών, την Alpha Bank να κλείνει σε υψηλά ημέρας και την Εθνική με άνοδο 2%, οι τράπεζες τα πήγαν αρκετά καλά. Με όγκο και μάλιστα υψηλό από την άλλη υποχώρησε η Coca Cola.

Η αγορά συνεχίζει τη συσσώρευσή της και δεν απομακρύνεται από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι πωλητές θέλουν λίγο υψηλότερες τιμές και οι αγοραστές μάλλον λίγο χαμηλότερες. Αυτό βλέπουμε σε αρκετά χαρτιά με αποτέλεσμα να μην κάνουν όγκο.

EUROBANK: Έγραψε νέο υψηλό 16 μηνών η μετοχή. Το… γυρόφερνε καιρό και σήμερα τα κατάφερε. Έκλεισε στα 0,9050 ευρώ με άνοδο 2,26%. Είναι και υψηλό ημέρας και 16 μηνών για τη μετοχή. Έκανε και κάποια πακέτα και ο όγκος ανέβηκε στα 14,8 εκατ. τεμάχια.

COCA COLA: Πέφτει καιρό και δημιουργεί ερωτηματικά. Είχε ένα arbitrage με Λονδίνο και δεν αποκλείεται μέρος της πτώσης να οφείλεται στη διαφορά αυτή που υπήρχε. Έχει συμπληρώσει όμως αρκετό καιρό πτώσης και δεν το έχει ξανακάνει. Νέο αρνητικό, δεν υπάρχει λένε οι πηγές μας, αλλά η υποχώρηση της αποτίμησης μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Δεν τη θεωρούσαμε φθηνή, αλλά σπάνια κάποιος την αγόρασε φθηνά. Πάντα παίζει με premium, γιατί είναι αυτή που είναι. Επομένως έχοντας υποχωρήσει στα 27 ευρώ μετά από αρκετές εβδομάδες πτώσης, θεωρούμε πως αν δεν υπάρχει κάτι αρνητικό, ότι μπορεί να δώσει καλή αντίδραση. Οι τοποθετήσεις δεν θα πρέπει να εξαντλούν τη ρευστότητα, γιατί η σημαντική στήριξη είναι 2 ευρώ πιο κάτω.

LAMDA: Στα 7,13 ευρώ και στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η μετοχή. Ο όγκος στα 92 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 568 εκατ. ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα από το ποσό που θέλει να αντλήσει.

CENERGY: Στο κλείσιμο πιέστηκε και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 1,32 ευρώ. Έγινε όγκος 58 χιλ. τεμάχια και στην τιμή κλεισίματος ήτοι στο -3,08% οι αγοραστές ζητούσαν 24 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Πατάει τόσο καλά πάνω από τα 13,50 ευρώ που δε δημιουργεί ανησυχίες. Βέβαια η κίνηση από τη συσσώρευση των 12 ευρώ δεν είναι κακή αλλά και η επόμενη αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα είναι πιο ψηλά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χωρίς ιδιαίτερους πωλητές η μετοχή πήγε στο +3,24% και στα 2,23 ευρώ. Η αποτίμηση στα 90,7 εκατ. ευρώ με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ –ΛΑΠΠΑΣ: Έκανε όγκο 5,7 χιλ. τεμάχια και στο κλείσιμο οι πωλητές είχαν προς πώληση 8,6 χιλ. τεμάχια. Κάποια στιγμή θα δει κάποιος πόσο αξίζουν τα ακίνητα και το business και θα «παίξει» μία μαρκετιά και θα τη δούμε πάλι στα γνωστά διψήφια ποσοστά ανόδου. Δε θα είναι η πρώτη φορά.

Να πούμε ότι η αποτίμηση είναι όση είχε η Creta Farms όταν μπήκε σε αναστολή. Η Νίκας έχει 53 εκατ. ευρώ και η Αλουμύλ 25 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καλή η κίνηση το τελευταίο διάστημα. Επιβεβαίωσε πρώτα τα 0,90 ευρώ και στη συνέχεια έκανε κάποιες καλές συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το 1 ευρώ. Σήμερα στα 1,04 ευρώ και στο -0,19% με όγκο 71 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 119 εκατ. ευρώ.

BYTE: Τη δικαιούται μία αντίδραση. Αρκετά τη πίεσαν. Στα 0,99 ευρώ και στο +3,13% με 14 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης