Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικές τάσεις παρά το +3% της Coca Cola

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικές τάσεις παρά το +3% της Coca Cola
ΑΓΟΡΑ: Το σχέδιο «Ηρακλής» και τα αποτελέσματα της Coca Cola βάζουν τις τράπεζες και τη μετοχή της Coca Cola στο επίκεντρο. Από τις μικρές τραβάει κάποια βλέμματα η BriQ λόγω της γνωστοποίησης της τιμής στην οποία θα γίνει η αύξηση (2,10 ευρώ).

Η Eurobank υποχωρεί άνω του 1% όπως και η Πειραιώς με αποτέλεσμα παρά την άνοδο της Coca Cola η αγορά να υποχωρεί οριακά. Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη τραβάνε κάποια επενδυτικά βλέμματα στον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο αλλά η στήλη έχει επιφυλάξεις ως προς την έκβαση του θέματος. Υπάρχουν ωστόσο φθηνές μετοχές από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

COCA COLA: Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί δημοσιεύει στο ΧΑ, αποτελέσματα στην αγγλική γλώσσα ενώ έχει στο δικό της site αναρτημένα και τα αποτελέσματα στην ελληνική γλώσσα. Γιατί το χρηματιστήριο δέχεται από την εισηγμένη μόνο ενημέρωση στα αγγλικά και όχι και στις δύο γλώσσες; Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή; Ούτε αυτό δεν μπορούν να δουν οι αρμόδιες αρχές;

Πόσο δύσκολο είναι στην ελληνική έκδοση του helix.gr να αναρτάται το ελληνικό δελτίο τύπου και στην αγγλική έκδοση το αγγλικό κείμενο. Είπαμε και τα δύο υπάρχουν στο site της εισηγμένης. Δείτε στον σύνδεσμο το ελληνικό δελτίο τύπου: https://coca-colahellenic.com/media/4084/coca-cola-hbc_q3-2019-trading-update_gr_13nov2019.pdf

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, αυτά ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών με τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο να ενισχύονται 5% και να διαμορφώνονται στα 1,96 δισ. ευρώ. Η αδύναμη πάντως πορεία του τρίτου τριμήνου οδήγησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της διοίκησης για την αύξηση των εσόδων στο 4-4,5% με ουδέτερες ισοτιμίες, όπως σχολιάζει η Eurobank Equities. Από την άλλη η διοίκηση περιμένει μικρότερη πίεση από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και συγκεκριμένα 5 εκατ. ευρώ λιγότερα έναντι της προηγούμενης εκτίμησης.

Η μετοχή άνοιξε με άνοδο άνω του 3% και καλούς αγοραστές σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες ή και εβδομάδες όπου πιεζόταν. Η τιμή είναι πάνω από τα 28,30 ευρώ και η αποτίμηση στα 10,4 δισ. ευρώ.

BRIQ: Το ερώτημα εδώ είναι αν υπάρχουν επενδυτές πλην των βασικών μετόχων και των μικρομετόχων να καλύψουν τα αδιάθετα, ώστε να βελτιωθεί και η διασπορά. Η αύξηση είναι μεγαλούτσικη για την αποτίμηση της εταιρείας, αλλά θα της δώσει μία δυνατότητα να αναπτυχθεί σε μία καλή χρονικά συγκυρία για τα ακίνητα, η οποία βέβαια μπορεί να γίνει και καλύτερη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πώληση στις δημοπρασίες 9 χιλ. τεμαχίων στα 2,04 ευρώ με αποτέλεσμα να δείχνει εκτιμώμενο άνοιγμα 2,11 ευρώ με προηγούμενο κλείσιμο 2,34 ευρώ. Μπήκε εντολή αγορά; 28 χιλ. τεμαχίων στα 2,15 ευρώ στη συνέχεια. Βέβαια ξέρετε τι έγινε στη συνέχεια… Ακυρώθηκαν πάλι οι εντολές.

MLS: Μετά τη σημαντική αντίδραση χθες που κάλυψε βέβαια ένα μικρό μέρος των μεγάλων απωλειών των τελευταίων εβδομάδων, σήμερα ξεκίνησε στα 1,15 ευρώ με άνοδο 3,6% και χαμηλό όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με απώλειες 2% στο άνοιγμα και όγκο 4 χιλ. τεμάχια. Δυσκολεύεται και αυτή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

FIERATEX: Με άνοδο 6,7% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Υπάρχει μεταβλητότητα και ενεργοποιήθηκε η μέθοδος ΑΜΕΜ. Η αποτίμηση είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και η μετοχή από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 180%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης