Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το πετρέλαιο παρά την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,16% και τα 62,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πιέσεις για το πετρέλαιο παρά την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,16% και τα 62,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,56% στα 56,80 δολ.
Πτωτικά κινήθηκε, τελικά, σήμερα Πέμπτη (14/11) το πετρέλαιο, παρά την απροσδόκητη πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό κινήθηκαν με θετικό πρόσημο, αλλά τελικά μηδένισαν τα κέρδη τους και έκλεισαν με απώλειες.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε έστω και κατά το οριακό -0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,56% στα 56,80 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα πετρελαίου υποχώρησαν κατά 500 χιλ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος των αποθεμάτων κατά 1,65 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε χθες ότι τα θεμελιώδη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν ισχυρά, ενώ εξέφρασε την αισιδοξία του ότι οι ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία.
«Μία εμπορική συμφωνία θα απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα που υπάρχουν πάνω από την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Barkindo, διευκρινίζοντας ότι είναι νωρίς ακόμα προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΟΠΕΚ το επόμενο έτος.
Σημειώνεται ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου θα συναντηθούν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσουν μετά τον Μάρτιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης