Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Νέα μέτρα από την ΕΚΤ τον Δεκέμβριο, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για πτώση του πληθωρισμού

tags :
Bloomberg: Νέα μέτρα από την ΕΚΤ τον Δεκέμβριο, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για πτώση του πληθωρισμού
Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου η ΕΚΤ
O διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, θα ανακαλύψει σύντομα πόσο επείγουσα είναι η δέσμευσή του για δράση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, με φόντο τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.
Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη των τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη θα είναι η χαμηλότερα από το 2009.
«Το διακύβευμα είναι σημαντικό και οι κίνδυνοι ασύμμετροι», σχολιάζει ο Frederik Ducrozet, οικονομολόγος της Credit Agricole.
«Ενδεχόμενη πτώση του πληθωρισμού, ακόμη και μικρή, θα οδηγήσει την ΕΚΤ σε ανάληψη δράσης τον Δεκέμβριο.
Στον αντίποδα, αν υπάρξει θετική έκπληξη, η ΕΚΤ θα αγοράσει χρόνο», τονίζει ο αναλυτής.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, προβλέπουν υποχώρηση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο στο 0,3% από 0,4%, ενώ αναμένεται να αποδυναμωθεί και η οικονομική εμπιστοσύνη.
Να σημειωθεί ότι η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε σήμερα για πρώτη φορά κάτω από το 2%, εν μέσω προσδοκιών για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Ο Draghi θα παραχωρήσει ομιλία στις 27 Νοεμβρίου στο Ελσίνκι, έχοντας μια τελευταία ευκαιρία να παρουσιάσει τις προθέσεις του, ενόψει της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης