Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κρίσιμη συνάντηση της Gazprom με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. στις 15 Δεκεμβρίου του 2015

tags :
Reuters: Κρίσιμη συνάντηση της Gazprom με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. στις 15 Δεκεμβρίου του 2015
Προσπάθεια προσέγγισης της Gazprom με την Ευρώπη, λίγο πριν την εκδίκαση της προσφυγής για τον τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρεία
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexander Medvedev, αναμένεται να συναντηθεί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής Margrethe Vestager μέσα στον Δεκέμβριο του 2015.
Η συνάντηση αυτή μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα της προσφυγής της Ε.Ε. κατά της ρωσικής εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Η εταιρεία που ελέγχεται από το Ρωσικό δημόσιο αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι υπερχρεώνει τους πελάτες της και εμποδίζει τους αντιπάλους της στην ανατολική Ευρώπη.
Η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε ένα βαρύ πρόστιμο και στην ανάγκη αλλαγών στο μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Την ίδια ώρα, η Gazprom επιδιώκει να κατευνάσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσφέροντας ανταλλάγματα, αλλά σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των δύο μερών υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Η συνάντηση θα είναι η δεύτερη ενός εκ των επικεφαλής της Gazprom Alexander Medvedev με την Vestager και θα λάβει χώρα με φόντο την ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη δύση σχετικά με το θέμα της Συρίας, καθώς και τα σχέδια της Ρωσίας να παρακάμψει την Ουκρανία και να συνδέσει τον αγωγό φυσικού αερίου με τη Γερμανία.
Η Gazprom που προμηθεύει την Ευρώπη των «28» με το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνουν, θα υπερασπιστεί την στρατηγική της σε μία κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία στις 15 Δεκεμβρίου 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης