Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή σκηνικού στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ – Προηγείται ο D. Trump έναντι της H. Clinton στις δημοσκοπήσεις

tags :
Ανατροπή σκηνικού στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ – Προηγείται ο D. Trump έναντι της H. Clinton στις δημοσκοπήσεις
Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί υπάρχει η εν λόγω αντιστροφή στην άποψη των πολιτών για τους δύο υποψήφιους…
Πλήρη ανατροπή σκηνικού έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά τους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, καθώς πλέον ο Donald Trump έχει περάσει μπροστά από την Hillary Clinton, αντιστρέφοντας το μέχρι πρότινος υπέρ της κλίμα.
Ειδικότερα, από τις 9 δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από τις 27/4, ο Ρεπουμπλικάνος έχει κερδίσει τις 3, όταν μέχρι τότε δεν είχε προηγηθεί σε καμία!
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες μετρήσεις του γνωστού και αξιόπιστου Fox News, η Hillary προηγείται με +7 ποσοστιαίες μονάδες στην πρώτη (11/4 – 13/4), ενώ μετά από ένα περίπου μήνα (14/5 – 17/5) ο Donald έχει περάσει μπροστά με +3%. 
Σε ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Rasmussen Reports, η οποία αρχικά έδινε ένα μικρό προβάδισμα στην Clinton, για να δει πρώτο τον Trump στις πρόσφατες δύο μετρήσεις της. 
Αναλυτικότερα, παρατίθενται οι πίνακες των δημοσκοπήσεων:






Το εύλογο ερώτημα λοιπόν των παραπάνω, είναι ο λόγος της εν λόγω αντιστροφής στην άποψη των πολιτών για τους δύο υποψήφιους…
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια μεταβολή στις προτάσεις και το πρόγραμμα του κάθε υποψήφιου, και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η δημοτικότητα του Donald αυξάνεται…
Όταν ο δισεκατομμυριούχος εξέφραζε τις ακραίες πολιτικές του απόψεις κατά τη διάρκεια των ομιλιών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, κανείς δεν πίστευε ότι θα τηρούσε την ίδια σκληρή (και απάνθρωπη) στάση και αφότου κέρδιζε την εν λόγω μάχη.
Αυτούς τους αβέβαιους οικονομικά και κοινωνικά καιρούς, η σταθερότητα στην άποψη και το «όραμα» του καθενός σίγουρα εκτιμάται.
Και το παράδοξο είναι ότι όσο τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο παγκοσμίως, ειδικά σε θέματα μεταναστευτικού, τόσο περισσότερο θα κερδίζει ο Trump, καθώς σίγουρα οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να ταυτιστούν με την «αιμορραγούσα» από την προσφυγική κρίση Ευρώπη.
Στο άλλο στρατόπεδο, η ελλιπής δυναμική στην προσωπικότητα της Clinton αλλά και το «αμαρτωλό» παρελθόν της, εξαιτίας της συνεχόμενης συναίνεσης της στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, συνθέτουν ένα ακόμα περισσότερο θετικό τοπίο για τον Ρεπουμπλικάνο, ο οποίος είναι νεόφερτος στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Επίσης, η Clinton «πληρώνει» τα λάθη του απελθόντος Προέδρου και συζύγου της, Bill Clinton…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης