Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος της βρετανικής στερλίνας λόγω αισιοδοξίας για αποτροπή Brexit - Κάτω από τις 0,76 λίρες ανά ευρώ

Επίδειξη ισχύος της βρετανικής στερλίνας λόγω αισιοδοξίας για αποτροπή Brexit - Κάτω από τις 0,76 λίρες ανά ευρώ
Από την αρχή του έτους, η στερλίνα καταγράφει απώλειες 2,86% έναντι του ευρώ, αν και το τελευταίο τρίμηνο έχει ενισχυθεί κατά 4,13%
Επίδειξη ισχύος πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 η βρετανική στερλίνα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος υποχωρώντας κάτω από τις 0,76 λίρες ανά ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι η βρετανική οικονομία αποτελεί μια υπολογίσιμη οικονομία που θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από μια έξοδο από την Ε.Ε. για να απωλέσει τη σημασία της.
Αφορμή για την ενίσχυση της λίρας αποτέλεσε η πρόσφατη δημοσκόπηση IG/Survation EU Referendum Poll περί του επικείμενου βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία υπερέχει με 44% έναντι 38% η πλευρά της παραμονής στην Ε.Ε..
Η υποχώρηση των φόβων περί Brexit τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτερώσει το ηθικό των επενδυτών συναλλάγματος, με τη στερλίνα να ενισχύεται σήμερα μέχρι 0,5% στις 0,75647 λίρες ανά ευρώ, επίπεδο που θεωρείται πως δύσκολα θα ενισχυθεί περαιτέρω στην αμέσως προσεχή περίοδο.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το συναλλαγματικό ζεύγος (EUR/GBP) εξασθένησε έως τις 0,764 στερλίνες ανά ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση και παρά την ενίσχυσή του, το βρετανικό νόμισμα έχει επιδειξει ιδιαίτερα μεγάλη μεταβλητότητα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος το τελευταίο δίμηνο, ανάλογα με τις ενδείξεις περί Brexit από τις εκάστοτε δημοσκοπήσεις.
Από την αρχή του έτους, η στερλίνα καταγράφει απώλειες 2,86% έναντι του ευρώ, αν και το τελευταίο τρίμηνο έχει ενισχυθεί κατά 4,13%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης