Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Καμία συζήτηση Ε.Ε. - Βρετανίας πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50

Hollande: Καμία συζήτηση Ε.Ε. - Βρετανίας πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50
«Πρέπει να πάμε γρήγορα για την ενεργοποίηση του άρθρου 50»
Χρήσιμο τετ-α-τετ με τους Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, με τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, να επισημαίνει ότι ο Cameron εξέθεσε στους ομολόγους του τα προσωπικά του συμπεράσματα από το βρετανικό δημοψήφισμα.
Ο Hollande αποδέχθηκε και αυτός - μετά τον Juncker και τη Merkel - ότι απαιτείται να δοθεί περισσότερος πολιτικός χρόνος στη Βρετανία, ούτως ώστε να οριστεί ο επόμενος πρωθυπουργός της, που θα αναλάβει και τη διαπραγμάτευση της εξόδου της χώρας του με τις ευρωπαϊκές αρχές.
Η ημερομηνία διαδοχής του Cameron θα είναι το αργότερο η 9η Σεπτεμβρίου 2016, όπως τόνισε ο Hollande, επιδεικνύοντας κατανόηση, ότι ο Cameron δεν μπορεί να ενεργοποιήσει ο ίδιος το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ούτε καν προκαταρκτικές συζητήσεις μέχρι την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
«Πρέπει να πάμε γρήγορα για την ενεργοποίηση του άρθρου 50», όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι μετά από αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει τη διαδικασία με σαφήνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης