Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Έκτακτα μέτρα στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσουν μία νέα μεταναστευτική ροή

Le Monde: Έκτακτα μέτρα στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσουν μία νέα μεταναστευτική ροή
Μετά το κλείσιμο του Καλαί, το Βέλγιο παίρνει έκτακτα μέτρα για το ενδεχόμενο μιας νέας μεταναστευτικής ροής απότα σύνορα με τη Γαλλία
Oι βέλγικες αρχές στις Βρυξέλλες ερευνούν το ενδεχόμενο μίας νέας μεταναστευτικής ροής από τα σύνορα με τη Γαλλία, εξαιτίας του κλεισίματος της "Ζούγκλας" του Καλαί, όπως γράφει η Le Monde.
Αποφάσισαν, λοιπόν, αύριο Δευτέρα 24/10 να κάνουν εντατικούς ελέγχους στη δυτική Φλάνδρα και να εμποδίσουν την εγκατάσταση καταυλισμών στο θέρετρο De Panne που βρίσκεται λιγότερο από 60 χιλιόμετρα μακριά από το Καλαί.
Πάνω από 1.000 άτομα από τον καταυλισμό του Καλαί είχαν εντοπιστεί από τη βελγική αστυνομία τον Αύγουστο του 2016, όταν τελικά ταξίδεψαν με φέρι μποτ για την Αγγλία και υπό στενή παρακολούθηση.
Ο υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon κινητοποίησε περίπου 50 αστυνομικούς επιπλέον για να ενισχύσει τους ελέγχους μετά την ανακοίνωση ότι κλείνει το Καλαί.
Θα πρέπει να είναι 120 συνολικά, αύριο Δευτέρα 24/10, επιφορτισμένοι με την ψηφιακή καταγραφή όλων των μεταναστών που θα καταφθάσουν.
Οι ξένοι που πολύ σπάνια είναι η αλήθεια, κάνουν επεισόδια θα μπορούν να αιτούνται ασύλου στα κέντρα υποδοχής.
 Οι άλλοι θα οδηγούνται άμεσα πίσω στα σύνορα.
Το πλάνο του Jambon που ονομάστηκε Medusa 2 δεν αντιμετωπίστηκε και με ενθουσιασμό από τους Βέλγους αστυνομικούς που θα πρέπει να ασχολούνται με αυτή την αποστολή τους 24 ώρες το 24ωρο.
Τέσσερα συνδικάτα αποφάσισαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να κατέβουν σε απεργία, την οποία είχαν προαναγγείλει εδώ και πολλούς μήνες.
Και θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους, αν πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση στα σύνορα του Βελγίου με τη Γαλλία.
Για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, τα συνδικάτα επικαλέστηκαν τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που έχουν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου 2016.
Καταγγέλουν και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, που πιστεύουν ότι απειλεί την ασφάλεια σε όλη τη χώρα.
Μένει να αποδειχτεί αν το κλείσιμο του Καλαί θα έχει επιπτώσεις για το Βέλγιο.
Την περασμένη εβδομάδα ένας δήμαρχος προαστίου των Βρυξελλών ισχυρίστηκε ότι εντοπίστηκαν 60 μετανάστες στον σταθμό του Βορρά, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι είχαν έρθει από το Καλαί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης