Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ενδείξεις σταθεροποίησης του ισπανικού real estate, μετά από 7 δύσκολα χρόνια - Μακρύς ο δρόμος για την ανάκαμψη

Fitch: Ενδείξεις σταθεροποίησης του ισπανικού real estate, μετά από 7 δύσκολα χρόνια - Μακρύς ο δρόμος για την ανάκαμψη
Την περίοδο 2011 - 2012 περί τις 768 χιλ. ακίνητα στην Ισπανία παρέμεναν απούλητα...
Στο τέλος της φτάνει η 7ετής βουτιά του ισπανικού real estate, προβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, αποτιμώντας την κατάσταση της πολύπαθης αγοράς ακινήτων στην Ισπανία.
Όπως επισημαίνει η Fitch, σε νέα, ειδική έκθεσή της, οι πόλεις - φαντάσματα της Ισπανίας και οι ημιτελείς κατοικίες επιστρέφουν ξανά στη ζωή, μετά από επτά δύσκολα χρόνια.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο οίκος, το ισπανικό real estate έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη, προκειμένου να φτάσει στην πραγματική ανάκαμψη.
Η υψηλή ανεργία αποτελεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια για ταχεία άνοδο των τιμών ακινήτων.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, την περίοδο 2011 - 2012 περί τις 768 χιλ. ακίνητα στην Ισπανία παρέμεναν απούλητα...
"Τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων στην Ισπανία είναι ορατά και αντανακλούν την ανάκαμψη του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ισπανία", εξηγούν οι αναλυτές της Fitch.
Ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά ακινήτων στην Ισπανία, κρούει και ο έτερος αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Moody's, η ισχυροποίηση της ισπανικής οικονομίας δεν θα δώσει άμεσα ώθηση στις τιμές ακινήτων.
Όπως προειδοποιεί ο οίκος, η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών δεν θα οδηγήσει άμεσα σε μια βιώσιμη άνοδο των τιμών ακινήτων στην Ισπανία.
Η ζήτηση θα παραμείνει χαμηλή για τα επόμενα χρόνια, προβλέπει η Moody's, επικαλούμενη τόσο την υπερπροσφορά, όσο και την υψηλή ανεργία που συνεχίζει να μαστίζει την Ισπανία.
"Η πτωτική τάση στις τιμές ακινήτων στην Ισπανία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2015", εκτιμά ο οίκος, παρά τη σταδιακή βελτίωση της ισπανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης