Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Γερμανία: Άπιαστος ο στόχος των 15 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Γερμανία: Άπιαστος ο στόχος των 15 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Ο φιλόδοξος στόχος της Γερμανίας να κυκλοφορούν 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα (EV) στους δρόμους μέχρι το 2030 αντιμετωπίζει προκλήσεις, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η επίτευξη του στόχου αυτού χωρίς περαιτέρω επιδοτήσεις θα είναι δύσκολη
Η μείωση των κυβερνητικών κινήτρων στην Ευρώπη και τα αυστηρότερα κριτήρια επιλεξιμότητας στις ΗΠΑ έχουν συμβάλει στη μείωση της ζήτησης EV.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Oliver Zipse, ο οποίος υποστηρίζει εδώ και καιρό μια διαφοροποιημένη προσέγγιση στην παραγωγή οχημάτων, φαίνεται τώρα προφητικός καθώς η δυναμική της αγοράς αλλάζει.
Παρά την εκτίναξη των πωλήσεων EV τα προηγούμενα χρόνια, το ανώτερο τμήμα της αγοράς EV στη Γερμανία πλησιάζει στον κορεσμό και το κατώτερο τμήμα δεν διαθέτει επαρκείς προσφορές στην περιοχή των 25.000 ευρώ.
Η κατάργηση των επιδοτήσεων τον Δεκέμβριο του 2022 έχει οδηγήσει σε προβλεπόμενη πτώση των πωλήσεων EV στη Γερμανία κατά 14% φέτος, σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση από το 2016, σύμφωνα με την ομάδα πίεσης VDA (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης