Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar για ελληνικά Rafale: Τα 3-5 μεταχειρισμένα αεροπλάνα δεν αλλάζουν την ισορροπία ισχύος

Akar για ελληνικά Rafale: Τα 3-5 μεταχειρισμένα αεροπλάνα δεν αλλάζουν την ισορροπία ισχύος
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για «επιθετική ρητορική»
Σχετικά Άρθρα
Την αγορά γαλλικών Rafale από την Ελλάδα επιχείρησε να υποβαθμίσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, αποδεικνύοντας πως την... ενόχληση της Τουρκίας για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.
«Έχουν εγκλωβιστεί σε έναν αγώνα εξοπλισμού, μπαίνουν σε έναν τέτοιο αγώνα. Αγοράζουν αεροπλάνα, όπλα και εξοπλισμό.
Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το ισοζύγιο ισχύος με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα.
Επομένως, δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες γείτονές μας να αγωνιστούν για ειρηνικές, πολιτικές λύσεις κι όχι επιθετικές.
Αναμένουμε να συμβάλουν στις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σχολιάζοντας την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα.

Κατηγορίες για «επιθετική ρητορική»

Την ίδια στιγμή, ο Akar κατηγόρησε την Ελλάδα για «επιθετική ρητορική» αφού πρώτα εμφανίστηκε υπέρ του διαλόγου.
«Πάντα λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων στα προβλήματα μας μέσω ειρήνης, ηρεμίας και διαλόγου στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν συναφθεί.
Όμως η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από προκλητικές δηλώσεις και επιθετική ρητορική» υποστήριξε ο Akar, κατηγορώντας τη χώρα μας για «παράνομη» στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου και διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει απειλή από την Τουρκία.

Το κυπριακό

Όσον αφορά το κυπριακό, ο Akar επανέλαβε την πάγια θέση της Τουρκίας ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσων και των Τ/Κ αδελφών μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.
Ό,τι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο, το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης