Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Μετά τις εκλογές ενδεχόμενη συζήτηση με την Τουρκία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Μετά τις εκλογές ενδεχόμενη συζήτηση με την Τουρκία
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε πως μέσα στο 2023 θα σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία
Την άποψη ότι τα όσα είπε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu απευθύνονται στο εκλογικό ακροατήριο της γειτονικής χώρας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως "μετά τις εκλογές μπορεί λοιπόν να καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά, αλλά για να συζητήσουμε σοβαρά πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές αντίληψη του πλαισίου μέσα στο οποίο συζητάμε".
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης πως μέσα στο 2023 θα σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία, ενώ τοποθετήθηκε και στα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής τονίζοντας πως "η αντιπολίτευση αδίκησε τον εαυτό της" μην ψηφίζοντας τη ρύθμιση που εμποδίζει το κόμμα Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.
Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να βρεθεί στέλεχος της ΝΔ που θα αποδεχόταν την πρόταση Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο και όχι τον αρχηγό του κόμματος, ο κ. Δένδιας απάντησε πως "η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολύ σοβαρό και συγκροτημένο κόμμα.
Η Νέα Δημοκρατία έχει μια παράδοση να ακολουθεί τον αρχηγό της".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης