Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα - Είναι αυτονόητο πως διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την αποστολή

Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα - Είναι αυτονόητο πως διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την αποστολή
«Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο έχει πρωταρχικό συμφέρον για την διατήρηση της ελευθερίας των θαλάσσιων ζωνών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών» δήλωσε ο κ. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
Τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή task force για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα, με την αποστολή φρεγάτας στην περιοχή, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Επιχείρησης Prosperity Guardian, δηλαδή Διαφύλαξη της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα, η Ελλάδα θα αποστείλει φρεγάτα για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
«Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μια μέγιστη πρόκληση ασφάλειας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν. Οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από ένοπλους, με πυραύλους και drones, αποτελούν τεράστια απειλή κατά ανθρώπινων ζωών, της ανθρώπινης ασφάλειας και της σταθερότητας της παγκόσμιας οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών.
Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο έχει πρωταρχικό συμφέρον για την διατήρηση της ελευθερίας των θαλάσσιων ζωνών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών» δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΝ, Ιωάννη Δρυμούση να συμμετάσχει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στην πολυεθνική επιχείρηση "Prosperity Guardian" για την προστασία των εμπορικών πλοίων της ζωής των ναυτικών».
Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως για το θέμα έχει ενημερωθεί η αιγυπτιακή πλευρά. «Είναι αυτονόητο η φρεγάτα που θα συμμετάσχει διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την αποστολή», ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης