Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μπελέρης μαινόμενος για τη νέα απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης: Με την άνομη ευλογία του Rama, παραβιάζεται κάθε αρχή

Μπελέρης μαινόμενος για τη νέα απόρριψη αιτήματος αποφυλάκισης: Με την άνομη ευλογία του Rama, παραβιάζεται κάθε αρχή
Οι αλβανικές αρχές δεν επιτρέπουν στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας την ορκωμοσία του
Απορρίφθηκε εκ νέου από το Αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.
Σε ανακοίνωσή του ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χιμάρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φ. Μπελέρη:

«Σήμερα, το Δικαστήριο, κατ’ εντολή της πολιτικής εξουσίας, έπληξε για ακόμη μια φορά τις εκλογές στη Χιμάρα. Έξι μήνες μετά το αίτημά μου, εφάρμοσε την εντολή του Πρωθυπουργού – Ανώτατου Δικαστή, να μη μου δώσει την άδεια να ορκιστώ και να πάρω την εντολή που μου έχει ανατεθεί.
Χωρίς την ορκωμοσία, η εντολή δεν ισχύει. Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χιμάρα. Με τη δύναμη της εξουσίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του Πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο Δήμος Χιμάρας.
Με επικεφαλής τον πολιτικό αντιεισαγγελέα του SPAK Adnand Xholi, κακο-χρησιμοποιώντας την εισαγγελέα Dorina Bejko, και με τη συγκάλυψη των παραποιήσεων στη διαδικασία μου από τον εισαγγελέα Edvin Kondili, αυτή η τριάδα ολοκληρώνει κάθε εντολή του πρωθυπουργού Ράμα για την αντισυνταγματική επίθεση στις εκλογές στη Χιμάρα.
Προκειμένου να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την επίθεση κατά των ελευθέρων εκλογών στη Χιμάρα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Irena Gjoka, φρόντισε να χρησιμοποιήσει τον εισηγητή Erjon Çele.
Μια ακόμη “βοήθεια” έδωσε σήμερα η δικαστής Daniela Shirka με την απόρριψη της άδειας. Σε αντίθεση με το νόμο και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκρινε την υπόθεση ως μονομελής δικαστής.
Δικάζει μόνη της διότι δεν μπορεί να βρει άλλους δύο που να εξευτελίζουν τόσο πολύ το Σύνταγμα και το δικαίωμα ψήφου στη Χιμάρα. Σας θυμίζουμε ότι ορισμένοι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεσή μου, παραιτήθηκαν γιατί τελικά δεν ήθελαν και αρνήθηκαν να παραβιάσουν το νόμο και το Σύνταγμα της Αλβανίας με κατάφωρο τρόπο.
Εδώ και δύο μήνες, έχω υποβάλλει μήνυση στο SPAK κατά των δικαστών Irena Gjoka και Erjon Cela, καθώς και του εισαγγελέα Edvin Kondili. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελέας, είναι οι μόνοι που έχω καταγγείλει, διότι με τις ενέργειές τους έχουν εξασφαλίσει να μη μου διασφαλιστεί η νόμιμη και δίκαιη διαδικασία, έχουν χρησιμοποιήσει παραποιημένα έγγραφα εις βάρος μου, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κεντρική κυβέρνηση να προβεί σε αντισυνταγματικές ενέργειες κατά του Δήμου Χιμάρας, αρνούμενοι να σεβαστούν την πιο ιερή αρχή της δημοκρατίας, τη διακυβέρνηση μέσω ελεύθερων εκλογών.
Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Έχω καταθέσει αρκετές αιτήσεις εκεί. Η προσφυγή μου κατά του ασφαλιστικού μέτρου εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία εκδίκασης. Η πίεση του Ράμα παραμένει βαριά και εκεί. Περιμένουμε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να προστατεύσει τουλάχιστον τη Δημοκρατία, να προστατεύσει το Σύνταγμα!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά μέρα με τη μέρα πεθαίνει και η ελπίδα αυτής της χώρας!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΡΑΣ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης