Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αμερικανικές μετοχές - Απορρίπτει τους φόβους περί «φούσκας»

tags :
UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αμερικανικές μετοχές - Απορρίπτει τους φόβους περί «φούσκας»

Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, επικαλούνται τις αυξημένες προσδοκίες για την κερδοφορία

Κόντρα στο ρεύμα κινείται η ελβετική τράπεζα UBS, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις αμερικανικές μετοχές, σε αντίθεση με άλλους διεθνείς οίκους, οι οποίοι προειδοποιούν για «φούσκα» ενόψει του tapering από τη Federal Reserve.
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, επικαλούνται τις αυξημένες προσδοκίες για την κερδοφορία και όπως εξηγεί ο Alexander Friedman, CIO της UBS wealth management, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες, τελικά, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για το εάν το κλίμα έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις πέρα από λογικά επίπεδα.
«Οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται ότι βρίσκονται εν μέσω μιας επικίνδυνης φούσκας στους τίτλους που ενέχουν κίνδυνο», υπογραμμίζει ο αναλυτής, σύμφωνα με το CNBC.
Όπως εκτιμά η UBS, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών με βάση τον λόγο τιμής/κερδών και των κυκλικά προσαρμοσμένων αποδόσεων, έχουν αυξηθεί σε δίκαια έως ελαφρώς υψηλά επίπεδα, η ανάπτυξη της κερδοφορίας μπορεί να οδηγήσει σε ανατιμήσεις.
Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αναμένουν μια επανάληψη ετήσιων αποδόσεων που ξεπέρασαν το 15%, τα οποία καταγράφηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, εκτιμώντας πως είναι πιο πιθανό οι ετήσιες αποδόσεις να διαμορφωθούν στο 7-8%, όπως εξηγεί ο Alexander Friedman. 


«Ψήφος εμπιστοσύνης» και τις ευρωπαϊκές μετοχές
Η UBS προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης και στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς δηλώνει  "overweight" και για τις αμερικανικούς αλλά και για τους ευρωπαϊκούς τίτλους, προχωρώντας σε αύξηση των τοποθετήσεών της.
 «Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί το 2014, έναντι του 2013. Τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών αναμένεται να καταγράψουν αύξηση κατά 8% το 2014, λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης», αναφέρει ο οικονομολόγος της UBS.
Όσον αφορά την ευρωζώνη, τα κέρδη δείχνουν να ανακάμπτουν και η UBS εκτιμά ότι θα «τρέξουν» με χαμηλό διψήφιο ρυθμό το 2014, λαμβάνοντας στήριξη κυρίως από τη  βελτιωμένη οικονομική ανάπτυξη και την επεκτατική νομισματική πολιτική.
Μειώνει τοποθετήσεις στις ιαπωνικές μετοχές
Σε αντίθεση με την προτίμησή της στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές, η UBS προχωρά σε μείωση των τοποθετήσεών της, στις ιαπωνικές μετοχές.


Η αντίθετη άποψη
Πρέπει να σημειωθεί, η πλειοψηφία των αναλυτών δε συμμερίζεται τις απόψεις της UBS, σχετικά με το outlook των αμερικανικών μετοχών.
Ενώ οι ενδείξεις ότι η Federal Reserve δεν θα προχωρήσει στο tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πριν από τον Μάρτιο του 2014, είναι θετικές για την ανάληψη ρίσκου, οι αναλυτές επισημαίνουν, ότι πρέπει να αναστραφεί η τάση της ανάπτυξης.
Επιφυλακτική για τις αμερικανικές μετοχές, δηλώνει και η Jefferies, αναμένοντας ήπια άνοδο για τον δείκτη – βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, στοχεύοντας τις 1950 μονάδες στα τέλη του 2014, έναντι 1800 που είναι τα τωρινά επίπεδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης