Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) το 2014

tags :
BNP Paribas: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) το 2014
Πρέπει όμως πρώτα να πείσει τους Γερμανούς για την αναγκαιότητα του μέτρου
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο 2014, εκτιμά η BNP Paribas, στην τελευταία ανάλυση της, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο χαμηλός πληθωρισμός και η αναιμική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γαλλικής τράπεζας, παρά το γεγονός ότι αρκετά μέλη της ΕΚΤ προειδοποιούν για τις προκλήσεις που μπορούν να παρουσιαστούν στην οικονομία, η Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να λάβει έκτακτα μέτρα ώστε να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.
"Η τρέχουσα κατάσταση φαίνεται περισσότερο δυσοίωνη στην Ευρωζώνη γι' αυτό και όταν αρχίσουμε να βλέπουμε την Fed να περιορίζει σταδιακά το QE, η ΕΚΤ θα ετοιμάζεται να το θέσει σε εφαρμογή", αναφέρει η BNP Paribas.
Πλέον η Ευρώπη φαίνεται ότι αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο αποπληθωρισμού. Ο χειρισμός αυτού του προβλήματος επαφίεται αποκλειστικά στην ΕΚΤ, η οποία θα πρέπει να δράσει για να αποφευχθεί η στασιμότητα στην οικονομία".
Ωστόσο, οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας παραδέχονται ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να πείσει τη γερμανική πλευρά για την κρισιμότητα και τη χρησιμότητα του προβλήματος, καθώς και για τις προοπτικές που διανοίγονται σε περίπτωση που υιοθετηθούν τα επιπλέον μέτρα.
Άλλωστε, οι δυνατότητες της ΕΚΤ είναι μεγάλες, όπως διαφαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης