Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch - Μην περιμένετε εκπλήξεις από την ΕΚΤ - Στάση αναμονής

Bank of America Merrill Lynch - Μην περιμένετε εκπλήξεις από την ΕΚΤ - Στάση αναμονής
Δεν αναμένεται σήμερα δράση κατά του αποπληθωρισμού - Μικρές επιπλοκές στην αγορά συναλλάγματος
Μικρές είναι οι προσδοκίες των αναλυτών της Bank of America Merrill Lynch για τη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της πρώτης για το 2014.
Μετά την απόφαση του Νοεμβρίου για μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,25% και την υποβάθμιση των προβλέψεων για πληθωρισμό 1,3% το 2015, η BofA Merrill Lynch, δεν αναμένει αποφάσεις στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, ο διοικητής Mario Draghi, αναμένεται να επαναδιατυπώσει το μήνυμα ότι για όσο διάστημα οι οικονομικές εξελίξεις κινούνται εντός των προβλέψεων της ΕΚΤ, η νομισματική πολιτική δεν θα αλλάξει.
Σε ευρύτερο πλαίσιο, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα επικεντρωθεί στη συνολική αξιολόγηση των τραπεζών και δεν εκτιμάται κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική, εκτός και αν υλοποιηθούν κάποια tail risks.
Πάντως, όσον αφορά την απειλή του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, το βασικό σενάριο της BofA δεν προβλέπει την ανάληψη δράσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι επιδράσεις στο ευρώ
Σχετικά με την επίδραση της συνεδρίασης της ΕΚΤ στην αγορά συναλλάγματος, ο αμερικανικός οίκος δεν αναμένει σημαντικές επιπλοκές.
Η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές τι απαιτείται προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ‘χαλάρωση» της νομισματικής της πολιτικής, ενώ έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει στάση αναμονής και δεν θα προχωρήσει σε σύσφιξη της πολιτικής της, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης