Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies - Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, σύμφωνα με το 80% των επενδυτών - Μόλις το 10% προβλέπει μείωση επιτοκίων

tags :
Jefferies - Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ,  σύμφωνα με το 80% των επενδυτών - Μόλις το 10% προβλέπει μείωση επιτοκίων
Δεν θα υποκύψει στις πιέσεις η ΕΚΤ, παρά τον χαμηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη
Στο κλαμπ των αναλυτών που εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την αυριανή σνεδρίαση, προστίθεται η Jefferies.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, το 80% των συμμετεχόντων, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική, κατά τη συνεδρίαση του Μαΐου.
Μόλις το 10% όσων έλαβαν μέρος, εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση του βασικού επιτοκίου, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.
Επίσης ένα 10% εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προσχωρήσει στον τερματισμό της αποστείρωσης των αγορών κρατικών ομολόγων (SMP).
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, όπως ο E. Nowotny, έχουν ταχθεί υπέρ του τερματισμού της αποστείρωσης.
Η πρακτική της «αποστείρωσης» βοηθάει να διατηρηθεί σταθερή η νομισματική βάση και παράλληλα προστατεύει την ΕΚΤ από κριτική ότι χρησιμοποιεί τον ισολογισμό της για να χρηματοδοτήσει το κρατικό χρέος, ωστόσο προκαλεί ανησυχία στις αγορές, καθώς μειώνει τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.
Η ΕΚΤ δέχεται ισχυρές πιέσεις ώστε να αναλάβει επιπλέον μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό, ωστόσο οι ξένοι οίκοι, μεταξύ των οποίων η Commerzbank και η Goldman Sachs, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να αναλάβει οποιαδήποτε δράση πριν τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης