Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC - Φιλέτο ευκαιριών το real estate της Ελλάδας - Πτώση των τιμών έως και 60% σε μία 6ετία

CNBC - Φιλέτο ευκαιριών το real estate της Ελλάδας - Πτώση των τιμών έως και 60% σε μία 6ετία
Oι επενδυτές επιστρέφουν αργά... αλλά σταθερά
Εξαιρετικές ευκαιρίες στο real estate της Ελλάδας «βλέπουν» τα διεθνή γραφεία ακινήτων, λόγω των  άκρως ελκυστικών τιμών…
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του βρετανικού γραφείου real estate «Knight Frank», την οποία δημοσιοποιεί το CNBC, η Ελλάδα, μαζί με την Σλοβενία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες επενδύσεων στον κλάδο των ακινήτων, καθώς το real estate είναι άκρως υπερτιμημένο.




«Οι αγορές ακινήτων στην Ευρώπη είναι ελκυστικές, εξαιτίας της αποκλιμάκωσης των απειλών περί διάλυσης της Ευρωζώνης» εξηγεί ο επικεφαλής του βρετανικού γραφείου, Nicholas Holt.
Όπως χαρακτηριστικά αναλύει, οι τιμές στα ακίνητα των προαναφερθέντων χωρών είναι κατά 50% - 60% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2008 – 2009.
Καταλυτική για την αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος, ήταν η δέσμευση του Mario Draghi το 2012 πως «θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποτρέψει τη διάλυση του ευρώ».
Έκτοτε, ο Nicholas Holt διαπιστώνει μία ετήσια ανάπτυξη του real estate στην Ευρώπη, της τάξης του 20%. Μάλιστα, το Δουβλίνο διατηρεί τα σκήπτρα της υψηλότερης ανάπτυξης.
Σπουδαίες ευκαιρίες επένδυσης διαβλέπει και στην Μαδρίτη, όπου οι τιμές ακινήτων έχουν υποχωρήσει κατά 30% από το 2008.





Βελτίωση ακόμη και για τα… PIIGS
Ακόμη και τα άκρως ευάλωτα PIIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) έχουν δρέψει τους καρπούς της ανάκαμψης, καθώς η επάνοδος τους στις αγορές ήταν εντυπωσιακότατη.
Στην Πορτογαλία, το ΑΕΠ «έκλεισε» με θετικό πρόσημο το δ’ 3μηνο του 2013, ενώ στην Ισπανία καταγράφηκε ανάπτυξη +0,5% το α’ 3μηνο του 2014. Ακόμη και στην Ελλάδα, για το 2014 αναμένεται ανάπτυξη +0,6% του ΑΕΠ.
«Αυτές οι χώρες προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές, ενώ οι επενδυτές αργά αλλά σταθερά επιστρέφουν» υπογραμμίζει ο Donald Han, ειδικός επί του real estate.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης