Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist - Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, παρά τον ανασχηματισμό… - Το «στοίχημα» του Γκ. Χαρδούβελη

Economist - Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, παρά τον ανασχηματισμό… - Το «στοίχημα» του Γκ. Χαρδούβελη
"Ο Αντ. Σαμαράς ενδέχεται να μην τα καταφέρει..."
Πρόωρες εκλογές «βλέπει» στην Ελλάδα το βρετανικό περιοδικό Economist, καθώς οι τελευταίες ενδείξεις προμηνύουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ειδικότερα, αποτιμώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, το βρετανικό περιοδικό αναφέρεται στον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης. «Ο Αντ. Σαμαράς έβαλε τους καλύτερους υπουργούς στα υπουργεία, όπου γίνεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα» επισημαίνει ο Economist.
Όσον αφορά τον νέο υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζει πως «επέλεξε έναν τεχνοκράτη, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ». «Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει αρκετή δουλειά να κάνει, καθώς καλείται να εφαρμόσει μία σειρά μέτρων, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα» αναφέρει εν συνεχεία.
Ο Ν. Δένδιας, παράλληλα, τοποθετήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο είναι αρμόδιο για την εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης, διατείνει ο Economist, ο Ν. Δένδιας θα κληθεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. «Αρκετά κατασκευαστικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και χρήζουν αναχρηματοδότησης, ενώ παράλληλα, Κινέζοι και Ρώσοι επενδυτές έχουν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει εν συνεχεία.
Όσον αφορά το κυβερνητικό εταίρο του Αντ. Σαμαρά, το βρετανικό περιοδικό τονίζει πως ο Ευ. Βενιζέλος διατήρησε τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, ενώ το κόμμα του αύξησε τα χαρτοφυλάκια του από 10 σε 13!
«Ο Αντ. Σαμαρά τονίζει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Ωστόσο, αρκετά μέλη της ΝΔ επιθυμούν μία σκληρότερη σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης μίας ενδεχόμενης πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης» παρατηρεί ο Economist. Παρά το πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο Αντ. Σαμαράς ευελπιστεί πως θα υφαρπάξει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική συναίνεση, για να συνεχίσει να κρατά τα ηνία της χώρας. «Ωστόσο, μπορεί και να μην τα καταφέρει» σχολιάζει, καταλήγοντας, το βρετανικό περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης