Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Πιθανή αντίδραση έως τη ζώνη των 1.100 μονάδων, χωρίς όμως να αναιρούνται τα σήματα πώλησης

Στον παλμό των dealing rooms: Πιθανή αντίδραση έως τη ζώνη των 1.100 μονάδων, χωρίς όμως να αναιρούνται τα σήματα πώλησης
Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα με το ΓΔ να έχει αναπτύξει ήδη σχεδόν μονοτασική  πτωτική κίνηση 10 συνεδριάσεων
Άλλη μία πτωτική εβδομάδα (-3,38%) ολοκληρώθηκε για το ΓΔ στις 1049,73 μονάδες, οριακά υψηλότερα από το χαμηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο του έτους (1047,21).
Αξίζει να τονίσουμε την απόδοση Σεπτεμβρίου (-8,63%) όπου πραγματοποιείται το χειρότερο μηνιαίο κλείσιμο έτους στις 1061,58 μον. ενεργοποιώντας σήμα πώλησης και στο μηνιαίο chart του ΓΔ κάνοντας την προσέγγιση των 1000 μονάδων ως τον επόμενο μεσοπρόθεσμο στόχο.
Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα με το ΓΔ να έχει αναπτύξει ήδη σχεδόν μονοτασική  πτωτική κίνηση 10 συνεδριάσεων (με εξαίρεση την 24/9 και 30/9), σε συνδυασμό με τη διακράτηση του χαμηλού Αυγούστου (1044,23) ανοδική διόρθωση – επαναπροσέγγιση της ζώνης των 1100 μονάδων είναι τεχνικά πιθανή στην τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς όμως να αναιρεί τον κύριο πτωτικό σχηματισμό.
Συνεχείς συναντήσεις πραγματοποιούνται από τον προηγούμενο μήνα με τα μέτωπα να είναι πολλαπλά σε οικονομικό – πολιτικό επίπεδο τόσο όσον αφορά την έλευση της τρόικας, που θα παραμείνει στην χώρα μας για περεταίρω συζητήσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος  και αυτή την εβδομάδα,όσο και το ‘τετ α τετ’ Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο,με ζητούμενο την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης.
Κυρίαρχο θέμα την τρέχουσα εβδομάδα φαίνεται ότι θα είναι η έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και η κατάθεση του προυπολογισμού.  
Όλα αυτά λαμβάνουν μέρος μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έκβαση του φλέγοντος ζητήματος του μηνός που διανύουμε, που δεν είναι άλλο από τα Stress Tests  των τραπεζών.
Οι παραπάνω εξελίξεις σε συνδυασμό με την αύξηση του πολιτικού βαρόμετρου και την ανησυχία των ξένων πιστωτών σχετικά με πιθανή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο,αποτυπώνονται στο ελληνικό 10ετές ομόλογο αυξάνοντας την απόδοσή του σε επίπεδα άνω του 6,3% για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, μπαίνοντας έτσι στο σημαντικότερο δίμηνο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, οικονομίας και χρηματιστηριακής αγοράς.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης