Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Noyer (ΕΚΤ): Αδύναμη και εύθραυστη η ανάκαμψη στην ευρωζώνη - Θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις η αγορά ABS από την ΕΚΤ

Noyer (ΕΚΤ): Αδύναμη και εύθραυστη η ανάκαμψη στην ευρωζώνη - Θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις η αγορά ABS από την ΕΚΤ
Η ΕΚΤ δεν έχει θέσει ως στόχο της νομισματικής της πολιτικής κάποια συναλλαγματική ισοτιμία για το ευρώ, όπως αντίστοιχα και η Fed για το δολάριο, ανέφερε ο τραπεζίτης
«Τα επίπεδα του ευρώ δεν αποτελούν στόχο της νομισματικής πολίτικης», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Le Figaro, ο Christian Noyer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από το ευρώ, διότι η αμερικανική οικονομία ενισχύεται με ταχύτερους ρυθμούς από ότι η οικονομία της Ευρωζώνης.
Ως προς αυτό, σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε πως είναι και ο μεγαλύτερος φόβος, που εκφράστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ότι, δηλαδή, η Ευρώπη θα βιώσει αδύναμη ανάπτυξη.
Αντιθέτως, δήλωσε πως δεν άκουσε κανέναν να εκφράζει τον φόβο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πέσει σε ύφεση.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως: «δεν άκουσα κανέναν να πει ότι υπάρχει κίνδυνος ύφεσης και αποπληθωρισμού στην ΕΕ.
Η κύρια σκέψη ήταν ότι η περιοχή θα συνεχίσει να βιώνει αδύναμη ανάπτυξη».
Επιστρέφοντας στην συνέντευξη του τραπεζίτη στη Le Figaro, αξίζει να σημειωθεί ότι επεσήμανε, ακριβώς, ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης, παραμένει αδύναμη και εύθραυστη, ενώ ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η γαλλική οικονομία.
Η Γαλλία πρέπει να θέσει τα ελλείμματά της υπό τον έλεγχο, ανέφερε ο Noyer, ενώ συμπλήρωσε ότι το outlook από την Standard & Poor's για την γαλλική οικονομία είναι, πλέον, προειδοποιητικό.
Όσον αφορά την αγορά ABS από την ΕΚΤ, ο Noyer εκτίμησε ότι το πρόγραμμα θα τονώσει την πίστωση για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης