Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Το προεδρικό δράμα στην Ελλάδα… συνεχίζεται - Υπάρχει περιθώριο για τους 180

FT: Το προεδρικό δράμα στην Ελλάδα… συνεχίζεται - Υπάρχει περιθώριο για τους 180
«Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν τον Στ. Δήμα ως τον επόμενο πρόεδρο της χώρας»
«Το προεδρικό δράμα στην Ελλάδα… συνεχίζεται» υπογραμμίζουν οι Financial Times, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν τον Στ. Δήμα ως τον επόμενο πρόεδρο της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο «πως ακόμη υπάρχει το περιθώριο εκλογής στην τελευταία ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών».
Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, ο Στ. Δήμας απέσπασε 155 ψήφους από τον κυβερνητικό συνασπισμό και ακόμη 5 από τους ανεξάρτητους.
«Λάβαμε αρκετές ψήφους σήμερα και θα αναζητήσουμε έως το τέλος τις εναπομείνασες» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς, μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, υπογραμμίζουν οι Financial Times, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αμφισβητεί την επιλογή Δήμα, υπαινισσόμενος πως δεν μπορεί να αποσπάσει τις 180 ψήφους.
«Ίσως οδηγηθούμε σε εκλογές τον επόμενο μήνα» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά το σημερινό απογοητευτικό αποτέλεσμα.
Καταλήγοντας, το βρετανικό δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η απόφαση του Σαμαρά για επίσπευση της προεδρικής εκλογής επέφερε αναταράξεις στις αγορές και ενίσχυση τους φόβους περί Grexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης