Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Δεν αναμένεται σύντομα ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο - Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ

Bloomberg: Δεν αναμένεται σύντομα ανάκαμψη στο ελληνικό χρηματιστήριο - Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ
Tα bearish (απαισιόδοξα) στοιχήματα για το ελληνικό χρηματιστήριο εκτοξεύθηκαν τον Δεκέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2012
Μικρές είναι οι προσδοκίες των traders για ριμπάουντ στο ελληνικό χρηματιστήριο σύντομα, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Tα bearish (απαισιόδοξα) στοιχήματα για το ελληνικό χρηματιστήριο εκτοξεύθηκαν τον Δεκέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2012 όταν το ΧΑ είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει 27% το 2014, πτώση η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μετά του δείκτη RTS στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, αν αποτύχει η τρίτη προσπάθεια Σαμαρά για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, το ευρώ και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, θα τεθούν σε κίνδυνο.
«Δεν θα έλεγα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στις ελληνικές μετοχές», τονίζει ο Francois Savary, CIO της Reyl & Cie στη Γενεύη.
Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα έχει προκαλέσει volatility στις αγορές της Ευρώπης.
Ωστόσο ακόμη και αν σήμερα δεν εκλεγεί Προέδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, ο κίνδυνος μετάδοσης στις ευρωπαϊκές αγορές είναι μικρός, καθώς ήδη είναι καθοδόν η οικονομική ανάκαμψη στις άλλες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον fund manager, Raimund Saxinger, thw Frankfurt-Trust Investment GmbH.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης