Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ANZ Bank: Risk event για το ευρώ οι εκλογές στην Ελλάδα - Short τοποθετήσεις - Σοκ λόγω Ελβετίας

ANZ Bank: Risk event για το ευρώ οι εκλογές στην Ελλάδα - Short τοποθετήσεις - Σοκ λόγω Ελβετίας
Η ζήτηση για ευρώ θα επηρεαστεί αρνητικά τις επόμενες ημέρες και οι πιέσεις για το ενιαίο νόμισμα θα ενταθούν
Κλιμάκωση των πιέσεων στο ευρώ προβλέπει για τις επόμενες ημέρες η ANZ Βank (Australia and New Zealand Banking Group), ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει σε νέα ειδική ανάλυσή της η ANZ Bank, οι εκλογές στην Ελλάδα αποτελούν ένα σοβαρό risk event (γεγονός που ενέχει ρίσκο) για την πορεία του ενιαίου νομίσματος τις προσεχείς ημέρες.
Η πολιτική αβεβαιότητα για τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στο ευρώ, κλιμακώνοντας την πτώση του, σχολιάζουν οι αναλυτές της ANZ Bank, στην έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "SNB Ends EUR/CHF Floor; What's Next For EUR?".
O oίκος συστήνει ξεκάθαρα short τοποθετήσεις στο ευρώ για το άμεσο μέλλον.
Όμως η Ελλάδα δεν αποτελεί το μοναδικό risk event για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος.
Η ANZ Βank αναλύει όλη τη λίστα των εν δυνάμει επικίνδυνων εξελίξεων για την πορεία του ευρώ.
Αυτοί είναι:
- Η ετυμηγορία της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου και το κατά πόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα εκπλήξει ή θα απογοητεύσει τις αγορές, ανακοινώνοντας ή μη ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
- Εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει και η διαρκής υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, με το ευρώ να μην κατορθώνει να μένει ανεπηρέαστο.
- Η αιφνίδια απόφαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας (SNB) την Πέμπτη να αποσύρει το όριο της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ χαρακτηρίζεται μια άκρως αρνητική εξέλιξη.
Η πορεία του ευρώ θα είναι πτωτική μετά τις αποφάσεις της SNB, γεγονός που εύκολα επιβεβαιώνεται αν αναλογιστεί κανείς το σοκ που προκλήθηκε χθες διεθνώς.
Η τάση για το ευρώ παραμένει πτωτική, δια χειρός της ελβετικής κεντρικής τράπεζας.
"Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην αγορά συνάλλαγματος είναι πολλά, αλλά κανείς ακόμη δεν τα ξέρει.
Αυτό που όλοι ξέρουν είναι ότι πλέον δεν υπάρχει το όριο του 1,20 στην ισοτιμία του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ", επισημαίνουν οι αναλυτές της ANZ Bank.
"Η ζήτηση για ευρώ θα επηρεαστεί αρνητικά τις επόμενες ημέρες και οι πιέσεις για το ενιαίο νόμισμα θα ενταθούν", καταλήγουν.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης