Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ZEW: Αναγκαία η διαγραφή του 33% του ελληνικού χρέους - Μη βιώσιμη κάθε άλλη λύση

ZEW: Αναγκαία η διαγραφή του 33% του ελληνικού χρέους - Μη βιώσιμη κάθε άλλη λύση
«Ευρώπη και Γερμανία προετοιμάζονται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή τη χρεοκοπία της Ελλάδας»
«Ευρώπη και Γερμανία προετοιμάζονται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή τη χρεοκοπία της Ελλάδας» εκτιμά ο διευθυντής του οικονομικού τμήματος του ZEW, Friedrich Heinemann, θεωρώντας αναγκαία τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, σε ποσοστό άνω του 30%.
Ειδικότερα, ο αναλυτής του γερμανικού ερευνητικού ινστιτούτου καθιστά σαφές πως οι αξιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του ελληνικού χρέους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις απόψεις της Γερμανίας.
Γι’ αυτό το λόγο, συνεχίζει, «Ευρώπη και Γερμανία προετοιμάζονται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή τη χρεοκοπία της Ελλάδας».
Όσον αφορά την κρίσιμη και σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία επί της ουσίας έχει ήδη ξεκινήσει, ο Γερμανός αναλυτής εκτιμά πως το Βερολίνο εκπέμπει μηνύματα σκληρής στάσης, προκειμένου να τρομάξει την Ελλάδα.
«Το σημαντικό είναι πως και η Ευρώπη στέλνει παρόμοια μηνύματα» διατείνει, διευκρινίζοντας πως δεν αποτελούν εκβιασμό, αλλά μία πραγματικότητα.
Μάλιστα, ο Friedrich Heinemann υπενθυμίζει πως η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει ομόλογα, ύψους 2 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, εκ των οποίων τα 1,5 δισ. ευρώ ανήκουν στο ΔΝΤ.
«Το ένα σενάριο προβλέπει την επίτευξη ενός συμβιβασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη συνέχιση της αποπληρωμής του χρέους, με περισσότερο βιώσιμους όρους» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Όμως, προειδοποιεί, πως μία τέτοια λύση δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς απλά το… αναβάλει για το μέλλον.
«Έτσι, αναμένουμε μία ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει την διαγραφή του χρέους, σε ποσοστό 33%» καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης