Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η ΕΚΤ δεν θα προκαλέσει Grexit - Επιλογή των Ελλήνων τυχόν έξοδος από το ευρώ

JP Morgan: Η ΕΚΤ δεν θα προκαλέσει Grexit - Επιλογή των Ελλήνων τυχόν έξοδος από το ευρώ
"Η ΕΚΤ δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, μέσω της διακοπής του ELA"
Τη βεβαιότητα πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αναγκάσει την Ελλάδα να εξέλθει της Ευρωζώνης εκφράζει η JP Morgan.
Ειδικότερα, παρά το αδιέξοδο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να εξαναγκάσει την Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ, μέσω της διακοπής του ELA.
«Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των περισσότερων, η ΕΚΤ δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, μέσω της διακοπής του ELA» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πραγματοποιηθεί, μόνο σε περίπτωση που οι Έλληνες το επιλέξουν δια δημοψηφίσματος» εξηγεί εν συνεχεία.
Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, η JP Morgan αναμένει πως οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες θα εγκρίνουν την παράταση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
«Το ELA θα διατηρηθεί για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να στηριχθούν επαρκώς οι ελληνικές τράπεζες» καταλήγει η τράπεζα.
Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρατείνει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες εκφράζει από την πλευρά της και η Barclays.
 «Η ΕΚΤ πιθανώς θα παρατείνει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες λόγω της πιθανότητας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Βρυξελλών» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Δεδομένης της πιθανότητας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών επί της επιμήκυνσης του προγράμματος, η Barclays εκτιμά πως η ΕΚΤ θα παρατείνει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Όμως, καταλήγοντας προειδοποιεί πως «εάν οι ελληνικές αρχές δεν αποδεχθούν την πρόταση του Eurogroup, τότε η ΕΚΤ θα διακόψει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 7:12 18 Φεβρουαρίου 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης