Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Η Ελλάδα υποκύπτει στο τελεσίγραφο και υποχρεώνει και την Ευρώπη να υπαναχωρήσει

El Pais: Η Ελλάδα υποκύπτει στο τελεσίγραφο και υποχρεώνει και την Ευρώπη να υπαναχωρήσει
Η Ελλάδα αναγκάζει και την Ευρώπη να δώσει πολιτικές και οικονομικές παραχωρήσεις σε μια χώρα που έχει απολέσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της
Η Ελλάδα υποκύπτει. Οι πιέσεις του Eurogroup, τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και οι εντάσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας υποχρέωσαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει ότι σήμερα, Τετάρτη, η χώρα θα αιτηθεί την επέκταση έως έξι μήνες του προγράμματος διάσωσης, με έναν συμβιβαστικό τρόπο.
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Pais το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση και σημειώνει ότι ύστερα από περίπου δύο εβδομάδες έντονων πιέσεων, συμπεριλαμβανομένου του τελεσιγράφου του Eurogroup, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η Αθήνα «χρειάζεται να επεκτείνει το δανειακό πρόγραμμα», προκειμένου να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη ευχέρεια ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Σε περίπτωση που το αίτημα της Ελλάδας πληροί τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, θα προκηρυχθεί έκτακτη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Παράλληλα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι θα υπάρχουν προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις, τις οποίες ωστόσο δεν ανέφερε, με την πλευρά του Eurogroup πάντως να έχει μιλήσει ξεκάθαρα, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να δώσουν σημειολογικές νίκες στην Ελλάδα και να παρέχουν ακόμη και κάποια ευελιξία, όμως θέλουν μια επί της ουσίας νίκη, ήτοι παράταση του τρέχοντος προγράμματος και της πλειονότητας των σκληρών όρων του.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η Ελλάδα υποκύπτει και αναγκάζει και την Ευρώπη να υπαναχωρήσει, να δώσει πολιτικές και οικονομικές παραχωρήσεις σε μια χώρα που έχει απολέσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της και η διάσωση της οποίας δεν έχει συμβάλει στη μείωση του δημοσίου χρέους και της ανεργίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης