Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Μεγάλες οι παραχωρήσεις από την Ελλάδα - Πολύ πιθανή μια συμβιβαστική συμφωνία

El Pais: Μεγάλες οι παραχωρήσεις από την Ελλάδα - Πολύ πιθανή μια συμβιβαστική συμφωνία
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει μέρος της πρότασης της Ελλάδας, αλλά και τις απαιτήσεις της Γερμανίας, αναφέρουν πηγές στο Eurogroup που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς Τύπου βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα η Ελλάδα, μετά την υποβολή του αιτήματος παράτασης της δανειακής σύμβασης προς τις Βρυξέλλες.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, το αίτημα αυτό υπεβλήθη ύστερα από μια διελκυστίνδα που διήρκησε δύο εβδομάδες και εν μέσω έντονων πιέσεων, ενώ τονίζει τις μεγάλες παραχωρήσεις στις οποίες προχώρησε η Ελλάδα, επικαλούμενη πηγές στο Eurogroup.
Η Ελλάδα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις, όπως ότι υπόσχεται να τηρήσει κατά γράμμα τις πληρωμές προς τους πιστωτές της και κυρίως αναγνωρίζει ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να αναζητηθεί η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης.
Παράλληλα, δέχεται ότι αυτή η παράταση θα αναθεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και πιθανώς από τώρα αυτοί οι τρεις θεσμοί θα λειτουργούν ξεχωριστά, σημειώνεται.
Το πιθανότερο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, είναι να υπάρξει μια συμβιβαστική συμφωνία, όπου θα περιλαμβάνει μέρος της πρότασης της Ελλάδας, αλλά και τις απαιτήσεις της Γερμανίας.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι δεν απομένει πολύς χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι δυσβάσταχτες.
Σε περίπτωση που η πρόταση γίνει αποδεκτή, θα δοθεί σημαντική ώθηση στην προβληματική ελληνική οικονομία, στα οικονομικά και τις αγορές στην Ελλάδα, τονίζεται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης