Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ANZ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ - Θετικός ή αρνητικός παράγοντας η Ελλάδα;

ANZ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ - Θετικός ή αρνητικός παράγοντας η Ελλάδα;
"Δειλά δειλά εμφανίστηκαν οι πρώτες θετικές ενδείξεις για το ευρώ"
«Φρένο» στην ανοδική τάση του ευρώ φαίνεται πως βάζει το υφέρπον πρόβλημα της Ελλάδας, με την αυστραλιανή ANZ να προειδοποιεί για περαιτέρω εξασθένιση του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Ειδικότερα, ο αυστραλιανός επενδυτικός οίκος επισημαίνει πως το ξεκίνημα του 2015 προδιαγραφόταν αρνητικό για το ευρώ, καθώς η ισοτιμία με το δολάριο απειλούταν από τρεις παράγοντες:
1. Την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης
2. Τις ελληνικές διαπραγματεύσεις
3. Την επιτάχυνση της αμερικανικής ανάπτυξης
Άλλωστε, και οι τρεις κίνδυνοι αποτυπώθηκαν πλήρως στη διακύμανση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου.
«Χάρη στη θετική έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων, δειλά δειλά εμφανίστηκαν οι πρώτες θετικές ενδείξεις για το ευρώ. Άλλωστε, ακόμη και τα αδύναμα μακροοικονομικά μεγέθη προαναγγέλλουν μία ήπια ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας» εξηγεί αναλυτικά η ΑΝΖ.
Ενώ λοιπόν, συνεχίζει ο επενδυτικός οίκος, η αδυναμία του ευρώ αποτιμήθηκε πλήρως, μία περίοδος σταθεροποίησης για το ευρωπαϊκό νόμισμα αρχίζει να αχνοφαίνεται.





Όμως, καταλήγει ο αυστραλιανός επενδυτικός οίκος, η διατήρηση των ελληνικών προβλημάτων αλλά και η εύθραυστη κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα εξακολουθούν να βαραίνουν το ευρώ, δημιουργώντας  μία επίπλαστη αισιοδοξία στους επενδυτές, οι οποίοι στρέφονται στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης