Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Δύσκολος ο Απρίλιος για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι… «καυτοί»

UBS: Δύσκολος ο Απρίλιος για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι… «καυτοί»
Ειδικότερα, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος έχουν υψηλές ανάγκες, επειδή λήγουν ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ
Στα μέσα του έτους αναμένεται να είναι οι πιο δύσκολες ημέρες για την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη UBS, η οποία προειδοποιεί ότι ο κύκλος των εκροών καταθέσεων από την Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τη UBS, αν και ο Απρίλιος είναι πάρα πολύ δύσκολος μήνας, με αυξημένες υποχρεώσεις, η μεγάλη πρόκληση αναμένεται να είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος έχουν υψηλές ανάγκες, επειδή λήγουν ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στις 20 Ιουλίου πρέπει να αποπληρωθεί ομόλογο αξίας 3,5 δισ. ευρώ και στις 20 Αυγούστου ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ.
Αν μέχρι τότε δεν έχει κλείσει ο έλεγχος της τρόικας και δεν έχουν εκταμιευτεί οι δόσεις των 7,2 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τότε -σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών- τα δύο παραπάνω ομόλογα δεν μπορούν να εξοφληθούν και θα πρέπει να εξευρεθούν άλλες λύσεις. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη περίπτωση παλαιότερα η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων μηνιαίας διάρκειας έως ότου κλείσει ο έλεγχος και εκταμιευτούν οι δόσεις.
Σύμφωνα με τη UBS, το βασικό σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί μια λύση - συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών της, αλλά ο δρόμος θα είναι "ανώμαλος" και "επικίνδυνος".
Ο κίνδυνος να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης