Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Οι εταίροι συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση

Blueprint Capital: Οι εταίροι συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση
Ημερομηνία-κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας η 24η Απριλίου
Ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν να ασκούν με αμείωτη ένταση οι εταίροι, αναφέρει σε σημείωμά της, σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, η Blueprint Capital.
«Η Αθήνα είχε διερευνήσει τη δυνατότητα μιας “περιόδου χάριτος” για την καταβολή της δόσης των 747 εκατ. ευρώ, η οποία έχει οριστεί για τις 12 Μαΐου, με την Cristine Lagarde να επιβεβαιώνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέρριψε το αίτημα», τονίζει στο σημείωμά της, προσθέτοντας πως σύμφωνα με την Lagrade, «η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με πολιτικές της τελευταίας στιγμής, αλλά με εξέταση των μέτρων και με δέσμευση για μεταρρυθμίσεις».
Από την άλλη πλευρά, ο Mario Draghi, μιλώντας στην Ουάσιγκτον, προέτρεψε την Ελλάδα να βιαστεί, καθώς η χρεοκοπία «καραδοκεί», επισημαίνει η Blueprint Capital.
Ειδικότερα, ο Draghi κάλεσε την Ελλάδα να δουλέψει περισσότερο, να δουλέψει πολύ περισσότερο, καθώς πρόκειται για επείγουσα κατάσταση.
Τέλος, τονίζει ότι η επόμενη ημερομηνία-κλειδί, μια δυνητική ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας, είναι η 24η Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, που έχει προγραμματιστεί το επόμενο Eurogroup, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης